onsdag 9 november 2011

Lyssna på regnet och gå att skjuta: iPhone apps i veckan


Enligt en färsk studie från IDC, har theiPad dominerat definitivt thetabletmarket, som står för nästan 90 procent av tabletter säljs i världen under det tredje kvartalet 2010. Det är självklart att resultat för fjärde kvartalet troligen kommer vara ännu högre efter vår stora semesterperioden. Nu när många av de tidiga nejsägare har kommit runt till de större iOS-enhet, måste jag tänka lanseringen av iPad 2 i april kommer att stormsteg mer framgångsrika direkt ur porten.

Jag fick första generationens iPad när det kom ut av uppenbara skäl, och förmodligen inte kommer att köpa den nya iPad personligen vid lanseringen tid (även om vi säkert kommer att ha dem här på CNET för test). Men hur är du? Är du en av dem som bestämde sig för att vänta på att andra generationens iPad?

Som vanligt är Apple inte berättar mycket om sin skinande nya enhet, men det har funnits gott om ry kten om en högre upplösning på skärmen, fram-och bakåtvända kameror och mycket mer på de olika ryktet webbplatser.

Jag är intresserad av att se vem som planerar att trycka av på den nya iPad i april. Låt oss veta dina planer i kommentarerna.

Veckans program innehåller en märklig interaktivt berättande app och ett skjutspel som skickligt använder theiPhone 4: s gyroskop teknologi.

Strange Rain är ganska svårt att beskriva utan att faktiskt leka med det, men det är så unik att jag inte kunde låta bli att prata om det här. Den primära uppgiften för den app är att ge dig en paus från ditt hektiska liv genom att visa en fascinerande scen av regn faller från himlen.Den iPhone-skärmen fungerar som ett takfönster så att du tittar rakt upp som regn droppar falla och slå på skärmen. Du kan lätt påverka regndroppar när de faller genom att peka på skärmen och flytta din iPhone, och tinkly musik från en oförglömlig melodi spelas mitt lugnande stormen ljud, varje gång du rör den. Som ni kan nog säga, det finns en bra anledning till varför "Strange" är namnet på denna app.

Konstigt Regn är inte bara ett regn simulator, dock. Den har tre olika lägen att spela med, inklusive Ordlös läge som bara visar de droppar som faller från himlen och gör att du trycker på skärmen och flytta din iPhone för att påverka deras bana. Whisper Mode är mestadels samma, men ibland när du trycker på skärmen ser du regn-relaterade ord preciseras. Den tredje och mest intressanta läget Story Mode, där en berättelse utspelar sig genom tankar på en huvudperson, som är tryckt på skärmen i bitar. Ju mer du trycker på skärmen, desto mer av historien lär du dig när regnet fortsätter att falla från himlen.

Den andra intressanta Strange Rain är att det blir stegvis konstigare efter varje spel genomgång av haunting melodi - flygplan kommer att flyga över huvudet, kommer molnen förändras formationer och mycket mer. Om ni någonsin vill återställa till början, kan du pekar på skärmen upprepade gånger med alla fingrarna orsakar en fallande-through-the-sky effekt.Självfallet är denna app unik.

Sammantaget är Strange Rain en avkopplande avledning även om det är lite udda. Jag var snabbt hänförd av Story Mode och jag måste erkänna regnet ljud och droppar hade en avslappnande effekt. Om du har något intresse av ett nytt sätt att berätta en interaktiv berättelse, kan denna unika app vara rätt dig perfekt.

Clay Shooter Mania (99 cent) är en lerduveskytte spel som använder iPhone 4 accelerometer och gyroskop funktioner för att göra för en unik spelupplevelse, men du kommer att behöva utrymme att röra sig för att spela det.

En av de mer fantastiska funktioner i iPhone 4 när d et kom ut var det gyroskop funktion som gjorde det möjligt för användare att flytta enheten och visa ett objekt som om iPhone-skärmen har ett fönster till en annan värld. Det har bara varit ett fåtal apps hittills på iTunes App Store som drar nytta av denna funktion (Eliminera: GunRange, till exempel).

Clay Shooter Mania låter dig skjuta lerduvor med ett hagelgevär och använder gyroskop teknik för att ge dig ett fönster in i sitt mål-skytte värld. När en lerduva lanseras i luften (Pull!), använda 3D radar i det övre högra för att avgöra vilket håll du behöver för att stänga av iPhone (och kroppen) för att ta bilden. När du kommer genom nivåer, kommer du att utmanas att träffa fler lerduvor i ett drag, och vissa variationer flyga snabbare än andra.Lyckligtvis kan du använda en bullet-time-liknande alternativ som fördröjer insatser för särskilt svåra skott. Senare kan du låsa upp kulspruta, som låter dig träffa fl er mål snabbare.

Clay Shooter Mania är ett roligt spel när man har lite utrymme att spela, men är inte ett bra spel (av uppenbara skäl) under din pendla eller riktigt var du är i en stram utrymme. Om du vill prova ett spel som gör stor nytta av iPhone 4: s gyroskop funktioner eller om du är en skeet-skytte fan, ska du definitivt kolla in det här spelet.

Vad är din favorit iPhone app? Är du fascinerad av möjligheterna till interaktivt berättande som i Strange Rain? Är du den typen av person som skulle stå i mitten av ditt skytte buss pendla lerduvor på din iPhone? Låt mig veta i kommentarerna!

Läs mer:

Toshiba Satellite Pro A120 batteri, Toshiba Satellite A70 batteri, Toshiba Satellite A200 batteri


Läs mer om iPhone 5 release date och information om Apple iPhone 4S på respektive News Blog site.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar