onsdag 30 november 2011

Hur skapa och tillämpa en Skräddarsydda Ikon för iPhone Apps


Applikationsutveckling är kul när du vet vad du ska göra. Det sparar tid och ger dig det bästa program. Vare sig det är programvara eller spel iTouch, måste du veta att olika inställningar fungerar för olika ikoner. Så du måste definiera exakt vilken typ av ikon som du skapar så att du kan tillämpa de bästa inställningarna för att få bästa resultat.

Det finns olika typer av skräddarsydda ikoner för iPhone-applikationer. Dessa är:

1) Programsymbolerna
2) App Store ikoner
3) Starta Image ikoner

Dessa tre är de nödvändiga ikonerna, vilket innebär att allt som iPhone apps du skapar, måste du ha dessa tre ikoner på plats. Andra är:

4) Dokument ikon
5) lilla ikonen för resultat Spotlight och inställningar
5) webbklipp ikonen

Ovanstående tre visserligen inte obligatoriskt, rekommenderas. Resten är:

6) Verktygsfält och navigeringsfältet ikonen
7) Tab ikon

De ssa är i grunden frivilliga ikoner.

För att skapa och tillämpa skräddarsydda ikoner för din iPhone apps och få dem måste du tillämpa följande bästa apps inställningar:

1) För program och webbklipp ikoner: ändra storlek på ikonen till 57 x 57 pixlar eller 114 x 114 pixlar (för hög upplösning).

2) För App Store-ikonen: 512 x 512 pixlar

3) För dokument-ikonen (som rekommenderas för anpassade dokumenttyper), använder 22 x 29 pixlar eller 44 x 58 pixlar (hög upplösning)

4) Verktygsfält och navigeringsfältet ikonen (valfritt): Ca 20 x 20 pixlar eller 40 x 40 pixlar (hög upplösning)

5) Starta Bild ikoner: Använd 320 x 480 pixlar eller 640 x 960 (hög upplösning).

I allmänhet följer följande regler:

För alla bilder och ikoner, är Formatet PNG det rekommenderade bildformat för bilder och ikoner. med 24 bitar som standard bitdjup (8 bitar vardera för rött, grönt och blått), plus en 8- bitars alfakanal.

Du behöver inte begränsa färgvalet på din palett med webbsäkra färger. Även om du kan komma undan vett hjälp av alpha insyn i verktygsfältet och navigering ikoner bar, kommer de blir inte bra om de används för programikoner.

Du måste också veta att du kan använda samma inställningar bara för universella applikationer. Om du skapar program för olika enheter, då du behöver använda olika storlekar för att göra detta.

Dessutom bör du skapa PNG-bilder som har 90 graders hörn och inte har någon lyster eller glans för att få bästa visuella resultat.

Så sätter vi igång, skapa topp apps och skörda frukterna. Känn dig fri att kolla in en guide om iPhone Apps på http://iphoneapps.2incstore.com


Läs mer om iPhone 5 release date och information om Apple iPhone 4S på respektive News Blog site.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar