fredag 11 november 2011

IPhone App Development Tutorial - Vad är SDK?


IPhone SDK är software development kit som krävs för att utveckla program att köra på IOS som är det operativsystem som används på iPhone och iPads.

Denna programvara är en gratis nedladdning från Apples webbplats som tillåter tredje part användare att utveckla applikationer för iPhone och iPads.

För att komma igång att skapa applikationer för din iPhone måste du ladda ner denna SDK.

IPhone SDK inkluderar Xcode IDE, Instrument, iPhone simulator, ramar och prover, kompilatorer, Shark analysverktyget, med mera.

För att ladda ner iPhone SDK måste du ha ett Apple-ID. En Apple-ID är gratis och när du går till SDK webbplatsen kan du skapa ett nytt konto.

SDK var ursprungligen släpptes den 6 mars 2008. Denna första släpp var endast kompatibel med den ursprungliga iPhone. Sedan dess ipod inslag, iPhone 3G, iPhone 4 och iPad har släppts.

Med lanseringen av den nya teknike n i iPhone IOS operativsystemet har uppgraderats ett antal gånger att omfatta de nya funktionerna i nya enheter.Tillsammans med uppgraderingar till iPhone operativsystemet har det varit uppgraderingar av software development kit som tillåter användare att utveckla applikationer.

Kraven för att installera SDK är en Intel-baserad Mac kan köra OS X 10.5 eller högre. Kraven för OS X 10.5 Leopard:

* Mac-dator med Intel-, PowerPC G5-eller PowerPC G4 (867 MHz eller snabbare)

* 512 MB minne

* DVD-enhet för installation

* 9 GB ledigt utrymme på hårddisken

Om du skulle älska att börja utveckla iPhone apps, så kolla in den bästa nybörjaren boken applikationsutveckling. Hur man gör en iPhone App!


Läs mer om iPhone 5 release date och information om Apple iPhone 4S på respektive News Blog site.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar