måndag 28 november 2011

HTC Touch Diamond vs Apple Iphone 3G


Apple iPhone 3G har varit ute ett tag nu, och har därför kunnat dominera marknaden för "smarta telefoner". Men nu har Microsoft kommit ut med HTC Touch Diamond, en konkurrenskraftig produkt som kan skryta med liknande funktioner och prissättning. Så vilket är bäst? Eller är de samma? Denna artikel kommer att hjälpa dig att avgöra vilken telefon är för dig, eller om någon av dem är värt priset alls.

HTC Touch Diamond är, som namnet antyder, helt pekskärm baserad. Den löper från systemet Windows Mobile 6.1, och några har noterat att det är faktiskt inte ett mycket bra operativsystem för att använda med pekskärm. Utseendet på telefonen är snygg och stilren, och ungefär samma storlek som en handflata. Just nu telefonen kommer i svart, men om det lyckas, kan det komma i fler färger senare. Processorns hastighet är långsammare än vissa användare kan vilja i sin telefon, så om du letar efter en snabb bearbetning telefon då en annan telefon skulle vara ett bättre alternativ. HTC Touch Diamond inte använder multi-touch-teknik, så det betyder så långt touch teknik går, att det inte är ens i närheten av Apple iPhone 3G.Som standard ingår en 2,8 tums VGA-skärm med inbyggd automatisk rotation. Den har en 3,2 megapixelkamera och Wi-Fi. Den levereras med ett GPS-system och också kommer med 4GB minne, förmåga Bluetooth, FM-radio, 192 MB DDR RAM och en 528 MHz processor.

Apple iPhone 3G är en bättre version av den ursprungliga iPhone. Den använder fortfarande samma idé om att kombinera telefon, internet och iPod. Den största skillnaden mellan iPhone 3G och den ursprungliga iPhone är det faktum att Internet hastighet är snabbare. Apple iPhone 3G lägger till ytterligare inslag i en App Store direkt på telefonen. Den e-posttjänst är bättre samt.Det finns dock vissa nackdelar med den här telefonen också. Några gemensamma drag som de flesta telefoner har inte exister ar på denna iPhone. Den här telefonen är Bluetooth kan, kommer med många olika operativsystem, iTunes, en 16 GB minne, e-post, radio och GPS-systemet. Den använder också multi-touch teknik och har en inbyggd automatisk roterande skärm. För närvarande den enda färgen som erbjuds för den här telefonen är svart. Den iPhone är en bra telefon för att få om intressanta i Internet-surfning och nedladdning av musik. Om du inte är intresserad av dessa funktioner så ska du nog gå med en billigare telefon.

Sammantaget kan HTC Touch Diamond och Apple iPhone 3G inte riktigt jämföras med varandra. Den iPhone erbjuder många olika funktioner och tekniker än Touch Diamond. HTC Touch Diamond är mer som andra touch telefoner som finns där ute, och iPhone fortfarande står ensam.Ändå, om inte Internet hastighet och funktioner musik är viktigt för dig att ha på telefonen, då är bättre att få en billigare telefon. Den iPhone och Diamond är också i samma prisklass, så om man är för dyrt för dig, då den andra kommer att vara lika bra.


Läs mer om iPhone 5 release date och information om Apple iPhone 4S på respektive News Blog site.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar