torsdag 24 november 2011


Apple iPhone är en fantastisk apparat som inbjuder kreativitet. Du har säkert sagt till dig själv: "Jag önskar att jag kunde göra det på min iPhone."

Med iPhone Software Development Kit (SDK) kan programmerare göra dina idéer verklighet - även om du själv inte vet skillnaden mellan en C-pekare och en SQLite databas.

Mer än 200 iPhone-applikation projekt har redan publicerats på Elance.com. Kolla in thesetips i detta articleto få projektet startskottet.

Vi fokuserar på utveckling av applikationer för Apple iPhone, och vi frågade Nick Dalton, iPhone SDK specialist, för att ge Elance köpare några tips om hur man utrymme och efter en iPhone Application projekt. Heres vad han hade att säga:

Den iPhone är en fantastisk apparat som inbjuder kreativitet. Om du väljer en iPhone-ägare Im säker youve sagt till dig själv: Jag önskar att jag kunde göra det på min iPhone, eller jag har en bra idé för en iPhone-applikation.

Med iPhone Software Development Kit (SDK) kan programmerare göra dina idéer verklighet även om du själv vet skillnaden mellan en C-pekare och en SQLite-databas...Till exempel, om du pekar på ett objekt i en lista som har en> bredvid det, förväntar oss att du tas till en annan skärm med mer information om objektet. Om din ansökan behöver liknande funktioner, dont vara kreativ och komma med ett nytt sätt att lösa samma problem. Använd de konventioner som redan fastställts av Apple.

Nya konventioner svårt att fastställa särskilt med touch-gränssnitt för det finns inget sätt att upptäcka hur din applikation fungerar på iPhone. Till skillnad från en webbplats där du kan hovra med muspekaren över områden som ser ut som du kan interagera med dem och ett verktygstips eller statusfältet kommer att avslöja några ledtrådar till dig.

Känn dina begränsningar
Den nuvarande versionen av iPhone SDK, som används för att skriva applikationer för iPhone, har många restriktioner och begränsningar. Några av dem är sunt förnuft, t.ex. du inte kan skicka SMS från ett program. Tänk dig ett program som skickar ut tusentals textmeddelanden utan din vetskap, vem som ska betala telefonräkningen för det?

Andra begränsningar är irriterande: program kan inte öppna logg över telefonsamtal, eller interagera på något sätt med kalendern eller musik lagrad på iPhone.

För Äpplen kredit, är iPhone SDK en fantastisk mjukvara speciellt med tanke på att det offentligt släpptes som en Beta bara tre månader sedan. Några av de brister som anges ovan kommer sannolikt att tas upp i framtida versioner av SDK.

Som en köpare med en idé för en iPhone ansökan bör du utbilda dig själv om dessa begränsningar innan du spenderar för mycket tid på att utforma ett program som är omöjlig att genomföra . Prata med en utvecklare eller företag som specialiserat sig på iPhone-utveckling (och det finns många tillgängliga på Elance) och de kan hjälpa dig att få på rätt spår från början.

Om
Nick Dalton (användarnamn: 360mind) är en erfaren iPhone SDK specialist och Elance.com tjänsteleverantör. Han har 15 + års bakgrund inom programmering, och för närvarande fokuserar sin verksamhet, 360mind, 100% på utvecklingen av iPhone-applikationer. För mer information om Nick, kolla in hans bok, 101 tips iPhone och tricks.


Läs mer om iPhone 5 release date och information om Apple iPhone 4S på respektive News Blog site.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar