tisdag 1 november 2011

En iPhone App kan upptäcka hjärtfrekvens


Nyligen har en iPhone app som mäter andning och hjärtfrekvens utvecklats och det blir mer och mer populärt. Utvecklaren utnyttjar iPhones inbyggda kamera för att övervaka hjärtfrekvens. Patienter kan bara använda iPhone för att övervaka deras hälsotillstånd utan läkare när som helst.

Många läkare beröm denna iPhone app för sina utmärkta praktiskt. Det kan överföra en korrekt signal om vitala tecken på en patient som professionell medicinsk utrustning kan. Information om den nya tekniken redovisas i tidningen "fysiologiska parametrarna Övervakning från Optical Recordings med en mobiltelefon", publicerades online i förväg tryckt, av tidskriften IEEE Transactions on medicinsk teknik.

Denna app ger patienter med stor bekvämligheter. Patienterna behöver inte ta extra medicinsk utrustning överallt. De tar bara deras iPhone och använda program för att upptäcka deras vitala hela tiden. En av fördelarna med mo bil övervakning är att det tillåter patienter att göra baslinje mätningar som helst, bygga en databas som kan ge förbättrad detektion av sjukdomstillstånd.

Denna app främsta utvecklare är Chon som är specialist inom signalbehandling. Han är mycket känd i sitt eget område för att skapa algoritmer som kan upptäcka patienternas vitala funktioner genom att använda gemensamma medicinsk utrustning. För att utveckla denna app, utvecklade han och optimerade algoritmen för att låta appen samla in korrekta uppgifter av iPhones inbyggda kamera. Eftersom kameran ljuset tränger in i huden, reflekterar bort av pulserande blod i fingret, ansökan kan korrelera subtila förändringar i färgen på reflekterat ljus med förändringar i patientens vitala funktioner. Det finns några kollegor som deltar denna app utveckling med Yitzhak Mendelson, docent i medicinsk teknik, Domhnull Granquist-Fraser, biträdande professor i medicinsk teknik, och doktoranden Ch ristopher Scully.

För att kontrollera de uppgifter noggrannhet, använder de den standarden medicinsk utrustning för att upptäcka olika typer av experiment innehåll, såsom andning, hjärtfrekvens, slå av artärer och blod syre. Samtidigt, en grupp av människor använder mobiltelefonen för att testa samma experiment innehåll. Medan alla enheter spelade in gick volontärer genom en serie av andningsövningar medan deras vitala fångades. Efter analys av data visade att Chon: s nya smartphone övervaka var lika noggrann som den traditionella apparater. Även denna studie gjordes på ett Droid, sade Chon tekniken är lätt att anpassa till de flesta smarta telefoner med en inbäddad video kamera.

Utöver detta har Chon en plan för att utveckla en annan iPhone app för att övervaka förmaksflimmer eftersom ventrikulär arytmi är den mest uppenbara symptom på förmaksflimmer och app som övervakar hjärtfrekvens inspirerade honom. "Vi utvecklar det programmet nu, och vi har startat en preliminär klinisk studie med kollegor vid UMass Medical School för att använda den smarta telefonen för att upptäcka förmaksflimmer," Chon sagt.

Detta utmärkta app har ingen iPad version och de gör sitt bästa för att utveckla och optimera den för iPad. Vi tror att patienterna kan känna att slå av artärerna med iPad i några dagar. De har ansökt om patent för denna iPhone app. "Tänk dig en tekniker på ett vårdhem som kan gå in i en patients rum, placera patientens finger på kameran av en tablett, och att ett steg fånga upp alla sina vitala tecken," Chon sagt. "Vi tror att det finns många användningsområden för denna teknik, för att hjälpa patienterna upptäcka sig själva, och för att hjälpa läkare ta hand om sina patienter."


Läs mer om iPhone 5 release date och information om Apple iPhone 4S på respektive News Blog site.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar