fredag 20 april 2012

Jailbreak förklaringar del 1


Ofta nykomlingar är förvirrad av konstiga ord i iPhone jailbreak världen. För att göra det lättare för alla nybörjare där ute, här är korta förklaringar på olika villkor och processer som är kända i iPhone Jailbreak samhället. Ingår i denna beskrivning är några programvaruverktyg, program, förklaringar och andra användbara tips som behövs för varje nybörjare jailbreaker.

Jailbreak verktyg

Vanligtvis finns det fler än ett sätt att jailbreaka. Detta beror på den iOS versionen, utnyttjar jailbreak och så vidare. Om du inte vet hur man reda på vilken IOS version för närvarande körs på din iPhone här är hur man hittar det här: tap-inställningar, allmänt, om. Scrolla ner för att se vilken version.

Här är de mjukvaruverktyg behöver jailbreaka din iPhone

iPhone med 4.2.1

Greenpois0n (untethered jailbreak)

RedSn0w

iPhone 4,1

PwnageTool (untethered jailbreak, för Mac-datorer)

Greenpois0n (untethered jailbreak)

Limera1n (untethered jailbreak)

Verizon iPhone 4

Greenpois0n (untethered jailbreak)

Förklaringar av vissa Jailbreak termer och ord

Jailbreak

Enkelt men ändå förvirrande. Att jailbreaka en iPhone är densamma som hejar en Android telefon. När du jailbreaka du kan anpassa din iPhone på vilket sätt som passar dig bäst. Det ger dig också tillgång till Cydia där du kan hitta program som Apple brukar gör det möjligt att deras App Store. Medan Jailbreak är annorlunda än frigörande är det första steget mot Lås upp. Ingen Jailbreak betyder ingen låsa upp, så enkelt är det.

Låsa

När du låser upp din iPhone kan du använda SIM-kort med det. Till exempel om du har en AT & T iPhone, men du skulle vilja använda en T-mobile SIM-kort, allt du behöver göra är att sätta in T-mobile SIM-kort och det kommer att fungera med din iPhone. Många människor som vill använda en iPhone kan inte på grund av Apples policy nätoperatör. Det är en av anledningarna att jailbreaka, för att människor på andra nätverk njuter fördelar iPhone. Det finns människor som vill öka återförsäljning värdet av deras iPhone och de gör det genom att låsa den för användning på andra flygbolag. Den låsa upp beror på firmware version på din iPhone och modemet firmware version. Oftast upplåsningen blir Ultrasn0w eller yellowsn0w. För att få denna upplåsning verktyget måste du först jailbreaka och installera Cydia.        

Cydia

Vi vet allt om iTunes App Store, men hur många vet att det finns ett alternativ? Cydia är alternativet App Store. Cydia gör det möjligt att få apps som stora program inte är inte godtagits App Store på grund av olika begränsningar av Apple. Det är anledningen till att så många bra apps inte finns i App Store. Så alla ni som jailbreak kan få njuta av dessa Jailbreak apps.

Arkiv

Arkiv är online servrar som innehåller olika programpaket. Kort sagt arkiv är källor eller platser där du kan ladda ner programpaket. Du kan lägga till (eller ta bort) repor i Cydia. Mest kända repor är Big Boss , Telesphoreo Tangelo Repo , Mod Myi och så vidare.

Några av dessa som BigBoss till exempel finns redan där när du installerar Cydia första gången men du kan lägga till fler databaser i ditt val när du behöver dem.

Det är alltid klokt att vara försiktig där reporäntan kommer du att lägga och du bör lägga endast betrodda förråd.

DFU-läge och Recovery mode

Det är lätt att förväxla dessa två lägen men de är verkligen annorlunda. Det enklaste sättet att vara säker är att detta: om på iPhone skärmen kan du bara se Anslut till iTunes meddelande (eller helt mörk skärm) så din iPhone är i DFU-läge. Om du kan se samma logotyp men med i bilden för akut registrera din iPhone är i Restore mode.

Vanligtvis en iPhone måste vara i DFU läge för jailbreak att arbeta. Det är hur du får din iPhone i DFU-läge:

1. Förvandla din iPhone från

2. Tryck och håll ner både kraft och hemknappen

3. Släpp strömbrytaren när skärmen visar Apples logotyp och hålla hemmet knappen nere.

4. Om det görs på rätt sätt kommer du att se "Anslut till iTunes"-tecknet.

5. Starta iTunes och koppla in din iPhone till datorn

6. Du kan nu återställa din iPhone

SHSH Blobs

term som ofta ger förvirring ens rutinerade iPhone-användare. Vad är det här, och varför ska du spara den? Minns du när du uppgraderat firmware version förra gången? Om du gör så kommer du att kommer ihåg meddelandet när du började med att återställa. "Kontrollera Restore med Apple"

Detta kommer från det faktum att Apple är vad det är vill att du ska bara återställa till nuvarande firmware version. Så detta betyder i praktiken att de brukar låta dig nedgradera din firmware version om du har "av misstag" uppgraderat iOS på din iPhone.

Om du sparar SHSH blobbar kommer nedgradera fortfarande möjligt för dig. Det fungerar genom att lura iTunes att din restore är kontrolleras av Apples servrar. Du kan använda TinyUmbrella programvara för att spara SHSH i din iPhone. Det är mycket lämpligt att spara SHSH blobbar om du inte redan gjort det.

Baseband

Vad är baseband? Basband är en del av iOS som styr din anslutning till carrier-nät. Detta är anledningen basbandet versionen är mycket viktigt om du behöver låsa upp din iPhone. När du uppgraderar den här basband kommer också att uppgraderas och det är viktigt att veta vilka basebands cn låsas upp, eftersom det finns vissa basebands som inte kan för tillfället låst. Om du vill jailbreaka din iPhone utan att uppgradera baseband du vill använda Pwnage verktyg. Med detta verktyg som tyvärr fungerar bara på Mac-datorer, kan du uppgradera IOS version utan upgradeing basbandet på samma gång. Om du är på en officiell iPhone transportör du behöver inte oroa sig alltför mycket om baseband.

Springboard

Springboard är "desktop" i din iPhone och även dess gränssnitt. När du behöver respring din iPhone betyder helt enkelt att du måste starta om språngbräda. Detta sker ibland begärs efter att du installerat några Jailbreak apps.

Winterboard

Winterboard är jailbreak versionen av den klassiska Springboard "desktop" i din iPhone

Jag kommer att fortsätta i morgon med lite mer grundläggande information om jailbreaks och program Jailbreak. Låt mig veta i kommentarerna avsnittet om dina jailbreaking erfarenheter.
L�s mer om iPhone 5 release date och information om Apple iPhone 4S p� respektive News Blog site.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar