söndag 1 april 2012

Hur byta från webOS till iPhone och iPad


Även HP inte kan ha dödat webOS när det avbryts webOS hårdvara, stack det verkligen kniven i den och twister riktigt, riktigt hårt och varje webOS användare, Palm regeringstrogen och PreCentral.net läsaren kände det. Vissa kanske väljer att hålla fast vid det, för att se om HP: s inkompetens kan något vridas runt av en framåttänkande, hårdvara geniet licensgivare, men andra kanske har äntligen fått nog. Om du är en av dessa, den dedicerade, den misshandlade, tror vi Apples IOS och iPhone och iPad hårdvara kan vara den perfekta sak att freda dina sår och återställa din känsla av gadget förundran.

Vi har 960640 näthinnan displayer, lätt peasy FaceTime videosamtal, hög kvalitet 5 megapixel, back-belyst kamera som skjuter 720p 30fps video, den massiva uppdateringen IOS 5 på samma gata. Och hey, om du är orolig för att flytta över dina personliga data som kontakter, hitta program, få användas för att skillnaderna, och undrar var man får hjälp Relax. Du är på rätt ställe. Här är allt du behöver veta (mer korrekt, allt de TIPB iPhone forum har lärt oss) om att byta till iPhone och iPad. webos till iPhone hem kommer

När hälften av Apples original-iPhone laget kvar för Palm att göra webOS, kanske du gick med dem? Eller kanske du är en regeringstrogen som fastnat med Palm från Treo till Pre eller Centro för att Pixi och Veer och aldrig ens övervägt en iPhone tills nu? Inga bekymmer. Du kommer att känna sig som hemma. Mestadels.

Den största likheten mellan IOS och webOS är att de båda har en känsla för design av smak och elegans, av stor användargränssnitt och erfarenhet. webOS hanterar säkert många saker bättre, bland annat den lysande Card och metaforer Stapla, men totalt sett iOS är ren, konsekvent och utan tvekan har den bästa passform och finish i branschen.

Men smaken är viktigt endast om du kan få dina grejer gjort. Flytta över kontakter, kalendrar och e-post

Förhoppningsvis om du använder något som kallas webOS Din personliga information är allt butik i molnet. Om så är fallet bör du ha några problem att få den på din iPhone. Precis som det banbrytande Pre, kan iOS 4 hantera flera ActiveSync-konton, inklusive utbyte korrekt samt Google Sync genomförande för Gmail. Tryck bara på ikonen Inställningar på startsidan trycker du på E-post, kontakter och kalendrar, välj Exchange och ange dina inloggningsuppgifter.

Om ActiveSync är inte din fantasi kan du trycka på Annat och ställa upp ganska mycket varje POP3-eller IMAP-konto du har i din samling, och MobileMe, Yahoo!, AOL, Hotmail, och allt annat du kan tänka dig.

Du kan också ladda upp någon webmail-konto som du vill i webbläsaren Safari, inklusive gmail.com, om det är hur du vill rulla.        

Och du kan komma åt alla av det i iOS 4s enad inkorg och gängade e-postklient. Hur är det med Synergy och kort?

Det finns ingenting så häpnadsväckande som Synergy inbyggda i iOS ännu. Även den tidigare nämnda Exchange, Google och MobileMe kontakter, kalendrar och e-post kan leva tillsammans i nästan synergistiskt sätt, de är fortfarande alla herrar över sina egna separata domäner. Om du installerar Facebook-app kan du få viss kontakt sync pågår där också (som kan LinkedIn och andra sociala program). Andra program, som Orbitcan dra ihop din Facebook, Twitter, SMS, e-post etc. kontakter och låta dig tilldela olika "volymer" till dem så att du kan hantera nivån av avbrott.

iOS har en mycket abstrakt version av multitasking att för vanliga användare, skulle vara omöjlig att skilja från den äkta varan om det inte vore för den stora batteritid och övergripande snappiness. Snarare än kort, klickar du dubbelklickar på hemknappen och snabba app Switcher UI visas så att du snabbt kan komma till andra program (som nu kan spara tillstånd så du går tillbaka till där du lämnade dem). Men hey, om du befinner dig saknar kort, bara starta webbläsaren Safari och slå på ikonen för vyn Sida. Det är visuellt nästan identiska, även om det saknar förmåga att skaka en sida bort att ta bort den.

Och ja, kan då iOS 4, navigation, VoIP och strömmande musik Pandora eller Slacker-stil alla saker samtidigt bort lyckligt i bakgrunden. Hitta andra program (och spel)

HP webOS är det mest utvecklaren vänliga plattformen i branschen bar none. De gör Google verkar sluten och bastant i jämförelse. Men vad Apple saknar i fritt-as-in-tal öppna App Store grindar, utgör de i ren tonnage av fri-as-i-öl App Store godhet. Och ofta till dollar store priser. Visst, det finns en hel del CrApps in med dessa program, men med hundratusentals och växande finns också en stor mängd otroligt bra, otroligt infödda, program och spel.

som Steve Jobs själv kommer berätta för dig, stöder Apple också HTML5 som en andra, helt öppen plattform. Och de stöder det bättre än någon annan plattform kan du även lägga till dem som ikoner till iOS hemskärmen så att de är fullt på första klassens medborgare, komplett utan webbläsare Chrome och offline kasserar. Om du inte hittar något i App Store, är chansen att du hittar det som en web app för iPhone. Rota möta Jailbreak

Det finns ingen tillverkare stöds hejar på iPhone, och ingen ultra-cool Konami koden att komma in utvecklare läge och ingen uppmuntrade lapp av något slag. (Apple säger "stoppa det" och skulle ge EFF snäckor om de kunde.)

Om du vill komma in i roten fängelset i din iPhone, måste du bryta den därmed Jailbreak. Om du vill sidobelastning program utanför App Store måste du använda butiken Jailbreak app, Cydia. Nu, om du inte förstår vad allt detta innebär, bara hoppa vidare till nästa avsnitt kommer vi att vara där väntar. Om du är en inbiten themer och patcher, vill du hålla ögonen öppna till vår Jailbreak avdelning, och ännu viktigare våra Jailbreak hjälpforum, och Apps Jailbreak, spel och teman Forum. Nej mer. Tangentbord.

Du kommer inte att kunna raka sig eller skära ost med iPhone tangentbordet eftersom det är virtuella. Om du tror att urban legend, tidigare Palm VD, Jon Rubenstein, tillbaka när han fortfarande var en VP på Apple, kraftigt motsatte sig Steve Jobs om iPhone inte har ett fysiskt tangentbord. Därför före och Veer båda har fysiska tangentbord.

Och det är okej. Bara inte på iPhone. Apple gillar sina nycklar virtuella så att de försvinner när du inte behöver dem (utan knarrande, oreo'ing, popping batterier, eller kommer till undsättning när virtuella tangentbord bara inte kommer att göra). På plussidan, om du är flerspråkig eller internationella, kan iPhone tangentbordet enkelt ställas om till något alfabet, skript, stroke eller pictographic symbol du vill använda. Det kan också bli optimerad för tal, spel eller i stort sett allt du (tekniskt en utvecklare) kan tänka dig.

Bäst av allt, om du verkligen missar din fysiska tangentbordet kan du tjudra en Bluetooth-en och knackar e-post och dig själv. Emot tillbaka, iTunes

ihåg tillbaka när Palm försökte och slutligen att inte hacka Pre i iTunes? Oss heller. Hur som helst, med iPhone, du är en första (och enda) klassens medborgare med fulla nycklar till Apples media rike. Njut av. Åh, hej icloud

Du kan ha avvisat iOS tidigare på grund av iTunes tjuder. Kom oktober, Apples klippa sladden till iTunes.

Nu kommer fortfarande att kunna tjudra upp för uppladdning eller synkronisera filer jätte film, men du behöver inte. Allt från aktivering till säkerhetskopia kommer att lagra filer driva ut dem, händer öppet med batterier-company.com.

Om det inte räcker, kan du hitta program som låter dig komma åt ditt Google Docs, Dropbox, Box.net och andra online lagring. Du kan även konvertera och spela upp innehåll i farten med program som Air Video.

Kombinera det med den inbyggda AirPlay och en Apple TV och du kommer inte tro på vad du kan göra Anmälan Center

webOS styr och ställer med sin eleganta, icke-interuptive, anmälningssystem. Jämfört med utopin, Ios 4 anmälningar är några bisarra UI fan vi sannolikt immolating tills nästa stora OS uppdatering.

Men iOS 5 är på väg, och föra med sig Anmälan Center som ska underlätta din övergång mycket. (Hej, stal Apple killen som uppfann WebOS anmälningar att arbeta på det!) Om du byter dag, har du några veckor av smärta, men då det kommer att bli bättre.
L�s mer om iPhone 5 release date och information om Apple iPhone 4S p� respektive News Blog site.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar