måndag 26 mars 2012

IOS 5 - Apples senaste erbjudande


På årets San Francisco WWDC meddelade Apples vd Steve Jobs iOS 5 för bolagets handhållna enheter. Det nya operativsystemet kommer att skickas under våren (höst för norra halvklotet) på iPhone 3GS och iPhone 4, iPad 1 och 2 och iPod touch 3: e och 4: e generationen.

icloud

Den största nyheten på konferensen kommer Apples cloud computing tjänster låter användare säkerhetskopiera och dela filer med ett brett utbud av enheter. Flera applikationer, inklusive Kalender, Mail och Kontakter har icloud funktion direkt ur porten automatiskt synkronisera data mellan enheterna. Användarna kommer att få 5 GB gratis lagringsutrymme, och köpte objekt som böcker och iTunes musik inte kommer att räkna till denna gräns.

kommer dock användare som vill lagra låtar som inte köptes av av iTunes behöva köpa iTunes Match. Denna tjänst kostar $ 24,99 per år. Det är dock inte bara en licensavgift: Tjänsten kommer att automatiskt skanna musikbiblioteket och ersätta lagrade låtar med högre versioner bithastighet från iTunes utan extra kostnad .

Tjänsten är en del av iOS 5 och kommer att nå Apple datorer med kommande OS X Lion att släppas i juli. CNet har fler detaljer om den stationära versionen och integration här.        

Anmälan Center

anpassningsbara nyhetsflöde kan visa allt

från börskurser till vänförfrågningar. Den kan nås i låst läge, ungefär som datum och tid visas i iOS 4.

Wi-Fi iTunes Sync

Du behöver inte längre ansluta din iPhone, iPod eller iPad i datorn för att synkronisera din musik, foton, videor och Apps. Wi-Fi Sync gör detta automatiskt.

iMessage

Detta är en instant messaging app liknande Blackberry Messenger. iMessage har gruppen messaging förmåga såväl som video, foto och plats delning. Det kommunicerar bara med andra iOS-enheter.

Newsstand

Tänk iBooks, men för tidskrifter. Denna nya app låter användarna prenumerera på tidskrifter, som sedan laddas ner i bakgrunden automatiskt när en ny fråga släpps.

GPS-baserade Att-göra listor

att-göra-listor kan nu platsbaserade samt tidsbaserad. Till exempel kan du märka ett meddelande för att få mjölk med placeringen av en lokal affär, så nästa gång du åker dit får du en påminnelse.

Twitter Integration

Safari, Foton, Kamera och YouTube kan arbeta direkt med Twitter för uppdateringar från dessa program. Kontakter kan också länka poster direkt till Twitter handtag.

Safari Reader

flikar och "läsaren"-läge slutligen når den mobila versionen av webbläsaren. Reader remsor webbinnehåll ner till en RSS-liknande sida, fria från annonser, men inte bilder.

Kamera Förbättringar

Kameran kan nås direkt från låsskärmen med Volym Upp knappen fungerar som slutare. Nyp för att zooma ersätter zoom rullningslisten, och grundläggande verktyg som borttagning av röda ögon och färgkorrigering är tillgängliga omedelbart efter att ett foto. icloud kan också ställas in för att automatiskt ladda upp bilder till en stationär eller bärbar dator för enklare redigering.

Direkta uppdateringar

iOS-enheter kan nu uppdatera utan att vara ansluten till en dator. OS-uppdateringar kommer att begränsas till nya data i stället för att kräva en nedladdning av hela systemet varje gång det är en mindre uppdatering.
L�s mer om iPhone 5 release date och information om Apple iPhone 4S p� respektive News Blog site.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar