torsdag 15 mars 2012

De många fördelarna med Låsa upp iPhone


flesta iPhone har en SIM-lås, som låser användningen av telefonen till en mobiloperatör. Denna praxis är vanligt med subventionerade GSM-telefoner (som de flesta iPhone). Men SIM-låsta iPhones inte kan låsas upp genom att ange en kod, hur de GSM-telefoner kan bero på att data om telefonen är låst eller olåst upprätthålls på Apples servrar. Men även om AT & T den enda auktoriserade amerikanska iPhone bärare, en olåst iPhone kan användas med andra flygbolag. Även om du kan köpa en iPhone olåst från Apple, de kostar dubbelt så mycket som de som kommer med kontrakt för att kompensera för Apple och AT & T: s förlorade inkomsten. Om du vill använda din iPhone med T-Mobile (USA: s andra GSM-telefon-nätet), måste du låsa upp den. Det är lagligt, och kan göras med lätt tillgänglig, nedladdningsbar programvara.

Är det lagligt att låsa upp iPhone?

Lagligheten av upplåsning en iPhone har varit något oklar i USA, men en jul 2010 domstolsbeslut rensat upp: som ägare till en trådlös handenhet har du rätt att ta bort restriktioner, block eller begränsningar så att du kan använda den med den leverantör som du vill använda. Även AT & T fortfarande har rätt att låsa iPhone, har du rätt att låsa upp dem.
Vad betyder det att jailbreaka din iPhone?

jailbreaking en iPhone är inte samma sak som att låsa upp en iPhone. Samtidigt som man tillvaratar en iPhone kan du byta bärare, jailbreaking en iPhone betyder att du byter iPhone firmware med en modifierad version som inte begränsar din iPhone till programvara som har Apple-godkända kryptering signatur. Även iPhones som har jailbreakad är teoretiskt mottagliga för virus, har mycket få incidenter av denna typ har rapporterats. Jailbreaking en iPhone kan användarna installera program som inte finns i App Store, och tillåter sådana funktioner som du använder kameran på iPhone tidigare än iPhone 4 för att skjuta video.

Hur ska en icke-nörd göra detta?

Om upplåsning eller jailbreaking en iPhone som används för att vara provinsen i tekniskt sofistikerade. Men nu att lagenligheten frågor har klarats upp, finns lätt tillgänglig, nedladdningsbara program som gör det möjligt även icke tekniskt lagd person att göra detta snabbt och enkelt, oavsett om de använder en Windows-dator eller en Mac. Frigöra processen tar ungefär fem minuter och bör inte leda till någon förlust av funktionalitet för din iPhone.
Andra fördelar med Olåsta iPhones

Förutom att kunna byta bärare, om du tar din låsa upp iPhone med dig till Europa, kan du växla bara ett annat SIM-kort med billiga priser för vilket land du befinner dig i. Du kommer att ha ett annat nummer, men ge ut dina nya siffrorna för de människor du vill kunna nå dig är ett litet pris att betala för att undvika dryga internationella roamingavgifter.

Sammanfattningsvis frigöra och / eller jailbreaking din iPhone öppnar många möjligheter för nya användningsområden för din iPhone och låter dig välja vilken GSM transportör du vill använda. Det är lagligt och lätt, och du behöver inte vara en teknik guide för att göra det.
L�s mer om iPhone 5 release date och information om Apple iPhone 4S p� respektive News Blog site.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar