fredag 20 december 2013

Android Smartphone Köpare toppa Survey List - Datorer


hemelektronik undersökning företaget Nielsen släppte nyligen en undersökning rapport, där de konstaterade att nästan en av de tre personer som har köpt en smartphone under de senaste sex månaderna knäppte upp en Android Powered Telefon. Det innebär att Android tar tag antalet en plats så långt som till Smartphone marknaden anses, lämnar den svårfångade Smartphone eliten iPhone och RIM Blackberry handenhet för att ha en hård konkurrens om den andra platsen.

Dessa nya siffror som släpptes av Nielsen är bara de färska siffrorna i en rad undersökningar som har genomförts tidigare, och alla dessa undersökningar visar tydligt att sökandet jätten Google Android-plattformen är slags dominerar smartphone marknaden. Denna dominans är på bekostnad av de tidigare FN-omtvistade förkämpar för smartphone beslutsfattare, Apple och Blackberry Research In Motion.

Men när det kommer till den totala andelen smartphone marknaden i USA, är RIM Smartphone Blackberry fortfarande på topplaceringen med en 31 procent andel som i augusti 2010. Även Blackberry försäljningssiffror är imponerande, men de har gått lågt med nästan 5 procent jämfört med deras nummer i januari. Nielsen undersökning gav också siffrorna för iPhone, Apples super hit Smartphone höll en total andel på nästan 28 procent i augusti månad, och om dessa siffror jämförs med från och med januari, har Apple pågått en jämn takt med någon kraftig nedgång eller höja.

Även om Android gjorde tredje plats med en total andel på smartphone marknaden i USA 19 procent, men det har kommit från en lång väg ner. Tillbaka i januari, var Android stod på 8 procent totalt, så det betyder att det har fördubblat eller tredubblat sin andel på marknaden på bara sex månader.

Så när undersökningsföretaget Nielsen, vände sin uppmärksamhet mot Smartphone försäljningen under de senaste månaderna och utvecklingen av de shoppare som har köpt en smartphone inom de senaste 4-5 månaderna, visade det sig att Android-baserade smartphones var på topplaceringen med totalt 32 procent marknadsandelar medan övriga Smartphone jättar inklusive iPhone och Blackberry tog svans bakom Googles plattform.

Några tidigare undersökningar av andra företag som har analyserat Smartphone marknaden, tog en platt Android uppgångar mot iPhone, eftersom ingen tog hänsyn till detta fast att Iphone 4 i sitt första helgen i utgåvan säljs cirka 2 miljoner mobiltelefoner, vilket är en svindlande nummer.

Nielsen undersökning målar upp en annan bild, enligt undersökningen, Android baserade smartphones marknaden ökade kraftigt i 1: a månaden, iPhone pågick till salu. Mellan juli månad och augusti, hoppade Android smartphone marknadsandel från 28 till 32 procent, medan å andra sidan, Apples iPhone försäljningssiffror sjönk från 26 procent till 25 procent.

Så frågan som förbryllar sinnet av varje teknisk analytiker och Smartphone entusiastisk är det därför den Android-baserade telefoner gör en sådan snabb framsteg? Svaret kan vara en sammanslagning av många fakta, men det mest uppenbara faktum är att Android-telefoner på marknaden finns i en mängd olika modeller jämfört med en iPhone. Bara under den här sommaren, har en mångfald av smartphones och enheter släpptes som var med Googles Android-mjukvara. Enheter som HTC EVO 4G släpptes av bärare Sprint och Samsung Vibrant från T-Mobile är alla high-end smartphones släpptes av trådlösa och andra tjänsteleverantörer.

Några av dessa telefoner är utrustade med 1 GHz-processorer och HD-kameror. iPhone hus imponerande funktioner också, men när sorten mäts, sedan iPhone släpptes bara en modell i år jämfört med de dussin andra modeller släpps med Android OS i dem.

Carrier Frågan är en annan anledning som har orsakat en ökning av marknadsandelen för Android-telefoner. iPhone hittills är endast tillgänglig på AT & T, men Android-enheter finns på fyra stora amerikanska flygbolag.

nu kommit över till prisfrågan, den senaste Iphone 4 säljer på $ 199 med en två-års kontrakt, men när vi kommer till Android Smartphones kan vi få tag på några allvarliga fynd. Verizon har för närvarande ett köp en få en affär för sin Android-telefon som är HTC Droid Incredible. Dessutom är Samsung Captivate Smartphone också tillgängligt utan kostnad med ett paket från trådlösa tjänster.

Så det fortfarande svårt att spekulera i att som kommer att dominera smartphone-marknaden i tider som kommer, men det är tydligt att Android kommer att bli en obestridd kung i tider framöver.

L�s mer om iPhone 5 release date och information om Apple iPhone 4S p� respektive News Blog site.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar