torsdag 7 juni 2012

Iphone 4 Recension: 1 - Hårdvara Fit & Finish


 Apples vd Steve Jobs kallade IPhone 4 den största språnget men för bolagets smartphone serien, och han var inte bara att blåsa varmluft. Det finns mycket att tycka om IPhone 4. Från dess tunna design till precision chassit till sin fantastiska visning, ser hårdvaran och känns utmärkt. Till skillnad från tidigare iPhone, finns det ingen billig plast baksidan. Till skillnad från andra smartphone alternativ, det finns ingen rad av knappar att hålla reda på, inga gummi flikar eller luckor plast för att bryta av eller slitas ut, och ingen pekdon som behövs för att kompensera för slumpartat och bristfällig touch interface.

 Efter den imponerande designen av den ursprungliga iPhone, som infördes 2008 års iPhone 3G ett billigare ser plast, tillsammans med stöd för 3G och GPS, två av de viktigaste funktionerna som saknas på originalet. iPhone 3GS tog förbättrats hastighet med en snabbare Application Processor och mer RAM-minne, men behöll samma billiga ser plast.

 iPhone 4 röker tidigare modeller inifrån och ut, lanserar en ny industriell design som inte bara är snyggare än de två föregående plast generationer, men känns rent lyxig, med ett spegelglas fram och bak varva en mycket tunn, precision i rostfritt stål.

Detta är en hård lite av kit

 Den nya telefonen kräver en känsla av vördnad, som om du är nästan ovärdig att använda den. Vi dödliga kommer direkt fett upp båda sidorna med våra oljiga fingeravtryck, och om vi är klumpig nog kan vi tappa eller förlora det om vi inte hanterar IPhone 4 som Precious på vår strävan att göra det genom dagen utan hackning upp på något sätt. Jobb sade att den nya enheten känns som en gammal Leica kamera, och det är verkar ganska syn på. Det är inte bara snygg, men utstrålar mycket vass passning och finish till skillnad nästan alla andra konsumenter enhet Jag har nyligen stött på.

 En del av orsaken till det är att allt annat i världen marscherar mot att effektivt billigt. När iPhone 3G dök noterade jag att trots sin vulgära billighet, skulle den nya designen gör det möjligt för Apple att nå en bredare och bredare publik. Den här gången är Apple frieri smartphone-användare exklusiva, men utan hissar upp priset.

 Denna inriktning går tydligt mot korn av konsumentens utrustning i allmänhet och smartphones specifikt som har störta mot billiga material med bara stil plast batteri skal, rader av clunky knappar och tacky ljus upp trackballs. IPhone 4 ser ut som aa high end Sony designen hämtats från 80-talet och utvecklades med in en exklusiv lyx varumärke. Apple är inte bara ger iPhone 3GS en makeover, den nya modellen förödmjukar den förra, vilket gör att det känns och ser clunky, dumpy och frumpy .

 Den enda gången du kanske föredrar att äga en iPhone 3GS är när du fånga dig själv titta i skräck som din nya IPhone 4 flyr ditt grepp och kastar mot golvet, som sin nya glaspanel tillbaka är nu lika lätt att krossa dess framsida. Om du befinner dig släppa telefonen mycket, gör dig själv en tjänst och få ett ärende för det.

Är det $ 700 i fickan?

 Passform och finish och utseende varje detalj av telefonen, från dess hörlursuttag till sin kamera hamn, och från dess volymknapparna för att den knapplåset, är helt enkelt lyxigt och exakt på ett sätt jag har sällan sett i en konsument-enhet. Naturligtvis är IPhone 4 också ungefär $ 700, innan fraktförares bidrag sparkar in och ger posten priset till runt $ 300. Om du tänker på enheten som en $ 700 bit av utrustning, kommer det att påverka hur du hanterar det, som du kan använda den, och där du väljer att dra ut den.

 Apples nya iPhone inte är unik i sitt pris, var andra jämförbara smartphone kostar ungefär samma sak. Men företaget har verkligen höjt ribban när det gäller vad användarna bör förvänta sig i byggkvalitet och design kunniga. HTC: s Droid Incredible och Evo 4G och Motorolas Droid X ser riktigt billig och osofistikerade jämfört med IPhone 4 (liksom Apples egna iPhone 3GS), men de alla ändå kostar runt 700 $ utan att subventioner. Om de hade riktiga prislappar, Verizon och Sprint förmodligen inte skulle kunna sälja väldigt många.

 På bilmarknaden finns det ett brett utbud av fordon valmöjligheter att tjäna användarna, från den mycket dyr lyx high-end till den enkla, men mycket billigare bilar på den nedre delen. I smartphones finns det nu ett brett sortiment av kvalitet, men det finns ingen verklig skillnad i pris.

 Denna verklighet har också någon motsvarighet i PC arenan, där det alltid har varit Apple på den övre delen till skillnad från billiga PC-erbjudanden, en stor del av som kostar mycket mindre eftersom de levererade en mycket mindre. Det problemet Apples iPhone konkurrenter är att smartphones inte kan få dramatiskt billigare, eftersom bärare subventioner dölja en hel del av någon prisskillnad, se till att ingångspriset för konsumenterna inte är särskilt betydande.

 Var Apple, HTC och andra duking det ut över telefoner från $ 99 till $ 700 i detaljhandeln, skulle Apple ha en mycket svårare att införa en sådan hög slut enhet för sådana extatiska massor av köpare. För övrigt är denna fråga också därför Apple kan inte riktigt översätta iPhone framgångar i TV set-top box marknaden.

 Mellan har dock Apple även infört iPad som en mycket konkurrenskraftig tablett med någon verklig rival, och iPod touch som en lika obestridda ledaren i nästan obestridda marknaden för sofistikerade mediaspelare. Framgången för dessa produkter har belånade Apples framgångar i smartphones, eftersom lönsamheten av iPhone har skapat stordriftsfördelar som har gjort det möjligt Apple att sälja iPod touch för så lite som $ 200 och iPads för $ 500, både mycket mindre än den faktiska kostnaden för iPhone 4.

Och då du slår på den: Retina Display

 Jag förberedde mig för en mind-blowing skärmen, men allt jag såg var samma sak, en väldigt mycket skarpare. På näthinnan Visning av iPhone 4, visas text. Grafik och bilder fräsa. Men det finns inget som känns oväntat när man tittar på skärmen. Det verkar både imponerande och vanliga. Sedan tittade jag tillbaka på iPhone 3GS skärmen och mindes hur det var innan iPhone 4.

 Oh ja, är det magiska där: Retina Display är fenomenal. Men som en uppsving i processorhastighet eller något mer RAM-minne, när du titta på 960x640 pixel, 326 ppi upplösning av IPhone 4 skärmen ögonen etablera en ny baslinje av normal. Detta ser ut som skärmen nu ska se ut.

 Den nya displayen verkar vara betydligt mindre ljus än iPhone 3GS, men i mina ansträngningar att jämföra de två, verkar det som den upplevda ljusstyrkan av den tidigare modellen är delvis på grund av dess mjukare, blurrier utseende. Näthinnan Display är knivskarp. Nej verkligen, jag märkte aldrig ett verkligt problem med iPhone upplösning innan, men den nya skärmen är helt enkelt fantastiskt när du fokuserar på detaljer, speciellt i jämförelse med tidigare modeller. Det är krävande och exakt.

 Det verkligen ser ut som produktionen av en färglaserskrivare, dock enligt glättat papper som magiskt lyser. För tjugo år sedan blev jag transfixed av skarp svart text spotta ut av Apples ursprungliga LaserWriter. Nu har jag en dynamisk färgskärm som passar i fickan och att skärmen har en ännu högre upplösning. Detta är definitivt en galen futuristiska grejer, men det är nu, omedelbart, den nya normala.

 När det gäller prestanda, men är något mindre ljus, är skärmen inte bara dramatiskt skarpare än tidigare iPhone, men även sport bredare betraktningsvinklar, både sida till sida och upp och ner. Den utför mycket lika de IPS visas i de senaste MacBook Pro, men igen, PPI för Retina Display närmar sig en bildpunktstäthet tre gånger så hög (Apples 17 tum bärbara datorn är 117 ppi vs IPhone 4 på 326 ppi).

 För alla pre-launch hysterin om hur Apple var överdrev, och misstating sin resolution i jämförelse med den mänskliga näthinnan, är den nya skärmen ingenting närmar sig en uppblåst lite av marknadsföring buller, det är the real deal. Det kommer att förstöra dina näthinnor för alltid återgå till en lägre upplösning skärm dock.

 Hittills, förutom de som redan har sjunkit deras, eller ett litet antal personer som fått felaktiga enheter, bygga frågor har till stor del begränsad till en tillfällig spotting fråga som verkar lösa sig. Det finns dock andra problem med IPhone 4 och de hänför sig till sin viktigaste funktion: att ringa .

 Frågor som rör antennsignal (både faktiska prestanda och den rapporterade signalen meter), kommer sensorer (för släckning av telefonens skärm när du har den bredvid ditt ansikte prata) och ringer funktioner ska anges i del 2, med fokus på telefonen och FaceTime.

L�s mer om iPhone 5 release date och information om Apple iPhone 4S p� respektive News Blog site.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar