torsdag 28 juni 2012

Hur Jailbreak iPhone, iPod, iPad och Aktivera Bluetooth Dataöverföring


 Så du har hört talas om jailbreaking, och det låter spännande. Och farligt. (Men mest bara spännande.) Så här hacka din iPhone, iPod Touch eller iPadyes, iPadinto en obegränsad, färska befogenhet mega-maskin.

 Jailbreaking: Den Vilka och varför

 Att köpa en iProduct, du acceptera att dess öde kommer att bestämmas av Apple. De kontrollerar vilken typ av program du installerar på din enhet, vilken av hårdvara funktioner som du kan utnyttja till sin fulla potential, och som bärare du kan använda din iPhone med. De har luckrats upp på minst en av dessa fronter under det senaste året eller så, utöka de typer av program som finns på App Store, men manyscrew att mostof samma begränsningar gäller fortfarande. Vill du installera en app som Apple inte uttryckligen har godkänt? Ursäkta. Vill du använda en app via 3G som har utsetts för Wi-Fi? Nope. Vill du tjuder din telefon? Köra program i bakgrunden? Ändra din enhet tema? Installera hela systemet gester? Nr Sådan. Luck.

 Anger jailbreaking. I tekniska termer, att jailbreaka är att möjliggöra en anordning för att köra kod, vilket innebär program eller modifieringar system, som inte har sanktionerade av Apple. Sina rötter når tillbaka till en tid då det inte fanns några applikationer för iPhone OS och en smart grupp hackare nollställs in på vissa bedrifter gav människor sin första sättet att installera program på sina enheter med hjälp av en underjordisk App Store som heter Installer. Det brukade vara så att du kan hacka din enhet genom att helt enkelt besöka en webbsida. Det var två år sedan. Sedan dess har iPhone och iPod Touch har fått en legit App Store har Apple stängt ett säkerhetshål efter den andra, och jailbreaking har blivit omväxlande mer och mindre svår, beroende på vilken enhet och programvaruversion du har.

 Men så sent som förra veckan, en så kallad Windows och Mac verktyget Ande släpptes till världen. Det är enkelt, relativt säkra, och slutligen, fungerar på alla enheter. Varje iPod Touch kan nu jailbreakad att köra egna program. Varje iPhone också. Även helt nya iPad kan hacka. Teman, data tjudra, multitasking, konsol-emulering, hemliga inställningar och ja, du smutsiga tjuv, även piratkopierade program: Med Jailbreak, är din iThing verkligen din.

 Så här jailbreak (eller i fallet med telefoner, olåst) en iPod Touch, iPhone eller iPad, med det nya Spirit verktyget. Men först en disclaimer:

 När du jailbreaka eller låsa upp en enhet, är du kedja några grundläggande aspekter av systemet softwareyou vet, real låg nivå grejer. Verktygen är i allmänhet bra, och om du följer anvisningarna noga, bör du vara bra. Men om något går wrongand det finns mer än ett sätt detta kan happenyou kan drabbas förlust av data, eller ens tegel telefonen. Ännu värre, hävdar Apple att jailbreaking ogiltigförklarar garantin. Du kan återställa enheten för att ta bort bevis för att det någonsin hänt, men om enheten går ner medan jailbreakad, kan du väl ha fastnat. Dessutom, inte gippar jailbreaking inte med DMCA, och relaterar licensavtal.

 Till saken: Följ denna guide på egen risk, vet att det finns risk och vara försiktig. Rådfråga någon annanstans om du är nervös eller orolig att jag har missat något.

 Så att jailbreaka

 Anden verktyget har gjort Jailbreak ganska enkelt, men det finns fortfarande utrymme för misstag. Steg för steg:

 Vad du behöver: Spirit Jailbreak Tool (Windows och Mac) iTunes 9.x (Senaste bekräftat fungerande version: 9.1.1). IPod-kabel En iPad, iPhone eller iPod Touch som a) är för närvarande inte jailbreakad (självklart, men bara i fall), b). fungerar, dvs inte fastnat i en start slinga, eller visa att "Anslut till iTunes" skärm och c). kör en enhet version 3.1.3 eller lägre (eller i fallet med iPad, version 3,2)

 1. Anslut din enhet i, så att det är igen av iTunes 2. Säkerhetskopiera din enhet till ditt iTunes-bibliotek, och synkronisera den. Att ha backup praktiskt låter dig återställa inställningarna om du behöver att torka enheten senare, synkronisering everythingincluding bilder där vissa användare rapporterar att förlora under jailbreak processensures att alla medier på enheten kommer att förbli orörda, eller åtminstone återställas. 3. Öppna verktyget ande Jailbreak. Det kommer att öppnas i ett litet fönster, och bör visa ett meddelande som "iPad (3,2) Ansluten". Om inte, koppla bort och koppla in enheten och öppna verktyget igen. 4. Klicka på "Jailbreak" 5. Under Jailbreak rutinen, stör inte med enheten. Det är nog bättre att lämna datorn ensam också, för att undvika en krasch i ett kritiskt ögonblick. Först bör du se en skärm på enheten som säger "Restore Complete". Enheten startar, visar en snurrande lyckohjul ikon och öppna upp en färgstark skärm som denna, med en förloppsindikator:

 Spirit bör göras göra sin grej på under 30 sekunder. Enheten ska sedan starta upp till startskärmen, som det var beforesame bakgrund, samma program, samma inställningar. Nu är du jailbroken. Men det finns en sak till:

 6. När du startar enheten kommer du att se en ny ikon på startskärmen, som kallas Cydia. Öppna den. Detta är din nya App Store. Oroa dig inte, den vanliga App Store fungerar fortfarande. Nu har du precis fått en annan.

 Cydia kommer att se lite olika ut på iPad och iPhone eller iPod Touch, men kommer att innehålla det mesta av samma programvara.

 Det första du behöver göra är dock klicka på knappen som säger "Gör mitt liv lättare, tack!"

 Detta kommer att säkerhetskopiera din profil Aktivering (kallas SHSH BLOB) till avlägsna servrar, vilket garanterar att du inte kommer att förlora förmågan att jailbreaka om du av misstag uppgradera din programvara device enhet i framtiden. Mer om det senare.

 Avseende Upplåsning

 Traditionellt, låsa (öppna telefonen för att använda med olika bärare) och jailbreaking har sjunkit till samma verktyg. Eftersom upplåsning har blivit svårare med senare firmwares, har verktygen vuxit isär. Anden inte låsa inte. Om du vill låsa upp, dock kan det finnas hopp.

 Om du inte har uppgraderat din iPhone till firmware 3.1.3, eller kan nedgradera till en tidigare bygga, kan du använda Pwnage Tool, som ligger här. Processen är på egen hand och ganska lik med Anden. Låsa upp är en förhållandevis smal oro och kan få mycket mer komplicerat, så jag lämnar vid detta. Mer info här.

 Hur som helst, det är det! Det är dags att utforska Cydia.

 Vilka för att ladda ner

 Nu när du är jailbreakad, är det dags att börja ladda ner program. Här är en handfull måste-försöker att komma igång:

  Backgrounder: kan du köra program i bakgrunden, punkt slut. Kanske min topp anledning att jailbreaka, period. Den senaste versionen kan du ange program att köra i bakgrunden med ett enormt utbud av gester.

  Aktivator: På tal om gester, ger detta en ram för alla typer av gester över jailbroken apps. (IPad och iPhone)

  Kirikae: En uppgift omkopplare för att användas med Backgrounder. (Tänk alt + tab) (iPhone)

  SBSettings: Detta öppnar upp en hel massa inställningar, tillgängliga när som helst via ett pop-down systemfältet. Justera ljusstyrka, växla Wi-Fi, vad som helst. (IPad och iPhone)

  Cycorder: Låter dig ta full-motion video med din före 3GS iPhone. (IPhone)

  MyWy: Låter dig dela din 3G-anslutning med andra enheter via Wi-Fi. Den betalas programvara, men studien finns. (IPhone och iPad 3G)

  Winterboard: Låter dig ändra teman, och installera en hel del intressanta ändringar enhetens startskärmen, inklusive mappar, olika arrangemang ikon, widgets och mycket mer.

  iRealSMS: Låter dig skicka SMS utan att öppna SMS app. (IPhone)

  VoIPOver3G: Tricks apps att tro de är anslutna via Wi-Fi, även om de är anslutna till 3G. (IPhone, iPad 3G).

  Ibluenova: Du kan använda detta fantastiska program för att skicka och mottar låtar videor och bilder via bluetooth som annars begränsas av Apple.

L�s mer om iPhone 5 release date och information om Apple iPhone 4S p� respektive News Blog site.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar