måndag 4 juni 2012

13 av de bästa spelen för IPAD, iPhone och iPod Touch


 Ursprungligen när jag föresatt sig att göra denna lista var det min avsikt att det skall vara en sammanställning av de bästa iPhone spel genom tiderna. Men med bokstavligen tiotusentals spel tillgängliga på plattformen och hundratals fler släpps varje dag via App Store insåg jag att det inte fanns något sätt jag kunde göra anspråk denna myndighet. Nu, för att vara ärlig, alla sådana listor är bara personliga åsikt ändå, men utan att ha prov en större andel av tillgängliga titlar (en omöjlig uppgift för en person) Jag kände att jag skulle göra både läsare och publicister spel en otjänst genom att tilldela iPhone spel situationen består valt titeln bästa genom tiderna. Spelen youll se nedan är de bästa spelen Ive personligen spelat, och var och en av dem är ett måste app för din iPhone, iPod Touch eller iPad.

Sword & Poker - Det fantastiska med iPhone-plattformen är att det verkligen har gjort det möjligt för utvecklare att fokusera på kreativitet till skillnad från den konsolspel marknaden där utvecklare måste spela det säkert så att en off-the-wall skapa bomber och lämnar dem ekonomiskt förkrossad. Den mycket lägre utvecklingskostnaden för iPhone spel eliminerar praktiskt taget denna risk och spelare slutligen få stadig ström av unika titlar theyve har clamoring för under de senaste åren.

 Med svärd & Poker utvecklaren Gaia har blandat två helt orelaterade genrer. Spelet har inslag av en traditionell RPG där du slåss strider och bygga karaktär statistik. Är dock striden unikt genom att striderna vinns går förlorade genom att bygga de bästa poker händer. Det är ett roligt och överraskande beroendeframkallande recept.

 Uppföljaren till det ursprungliga Sword & Poker har nyligen släppts, och erbjuder de som kunde inte få nog av den ursprungliga ännu mer RPG kortspel kul.

Labyrinth - En av de starkaste inslagen i iPhone är iPad och iPod-spel Touch möjlighet att snabbt och enkelt hoppa in i ett spel för några minuter. Vare sig du är på din lunchrast, i linje i affären, eller sitter på bussen kan du hoppa in i dessa spel och fördriva några minuter.

 Labyrinth är det perfekta exemplet på ett sådant spel. Använda iPhones inbyggda accelerometrar Labyrinth har spelare att luta sin telefon för att styra en metall boll genom en labyrint fylld med fällor. Konceptet är enkelt, men när du avancera genom nivåerna utmaningarna blir successivt tuffare och din problemlösning färdigheter kommer att sättas på prov. Det är ibland oerhört frustrerande, och du kan frestas att kasta din iPhone i avsmak. Kommer dock beroendeframkallande kvaliteten hålla dig komma tillbaka för mer, och om du lyckas slå mer än 1000 nivåer i spelet erbjuder, kan du alltid plocka upp dess uppföljare i App Store.

Ord med vänner - En annan stor del av en mobil enhet som har både Wi-Fi och 3G-stöd är möjligheten att spela spel med dina vänner eller online kontakter. Det finns många spel som erbjuder denna möjlighet, men en av de bästa fann Ive är ord med vänner.

 Spelet är i grunden en Scrabble-klon, så det är verkligen långt ifrån unikt. Emellertid är Scrabble ett klassiskt spel som egentligen inte behöver förbättras. Spelet innehåller push-meddelanden så att du kommer att underrättas automatiskt när din vän har spelat ett ord, och det är din tur igen. Du kan ha matcher att gå emot flera vänner på samma gång, och ofta spel kommer att pågå dagar eller veckor.

Meteor Blitz - Ända sedan framgången med Geometry Wars tillbaka i början av Xbox Live Arcade har dubbla stick utrymme tävlande njutit otroligt popularitet. Dual Stick är lite av en missvisande, eftersom uppenbarligen iPhone och iPad plattformar har inga fysiska analoga pinnar att kontrollera, men touch-skärmar virtuella minnen fungera som en effektiv ersättning, och det tar bara några minuter att vänja sig vid kontrollen systemet.

 Själva spelet bär en slående likhet med Super Stardust HD på PS3 ett utmärkt spel i sin egen rätt. Med en imponerande 6 upplåsbara världar spelet erbjuder massor av djup för endast $ 1,99.

iDracula - På tal om dubbla stick skyttar här är utan tvekan det bästa exemplet på genren nu tillgänglig på iPhone. Föreställ dig en perfekt blandning av Geometry Wars och Diablo. Vänster spak eller hjul styr dina rörelser, medan den högra en styr riktningen din eld när du blåsa bort fiender med en mängd olika vapen från handeldvapen till allsmäktiga BFG.

 Grafiken i spelet är top-notch, är musiken fantastisk och de åtgärder är absolut non-stop. För dem som letar efter 15 minuter eller mindre över Arcade kaos, passar iDracula verkligen räkningen.

Canabalt - Om youve spelade flashspel på din PC så Youve huvudsak spelade iPhone-version. Det finns mycket lite djup i det här spelet, men vad är det är förvånansvärt beroendeframkallande, och du kommer hitta dig själv hela tiden att starta för bara ytterligare ett försök. Spelet är i huvudsak en side-scroller där du styr en kille springer över hustaken, försöker ligga steget före en invaderande främmande kraft. Flera hinder komma i vägen för dina framsteg, och du kommer att behöva hoppa lådor och krossa genom fönstren utan att falla över kanten på en av byggnaderna. Din karaktär är ständigt igång och tid hans hopp genom att trycka på skärmen. Spelet är slut när du faller, och din poäng indikeras av antal meter du reser innan du dör. Det kanske inte låter som mycket roligt, men tro mig när jag säger att Canabalt är en av de mest beroendeframkallande spelen youll hittat för iPhone, eller något spel plattform för den delen.

Lets Golf - I min mening är iPhone inte är den ideala plattformen för sportspel. Dessa spel är bäst spelas på en stor skärm, med stort ljud, och ett gäng kompisar trängdes runt, trash-prata och kasta controllers på varandra i ilska.

 Med detta sagt, finns det några anständiga sport titlar på iPhone och låter Golf är en av de bästa. Mycket lika till form och spelregler till den populära Hot Shots Golf-serien, Lets Golf kan hävda sig mycket väl mot fullfjädrade titlar konsol golf. Med flera kontrollmetoder, en uppsjö av spel-play lägen, lokal hotseat och Wi-Fi multiplayer alternativ och massor av upplåsbara banor i spelet ger några av de bästa värde tas från App Store. Om du är ett fan av golf spel så är det en titel som absolut måste vara i din iPhone spel bibliotek.

Shrek Kart - Vissa kanske höjer ögonbrynen på denna titlar tas upp på listan. Jag ville inkludera en racingspel, och även om många skulle peka på Real Racing eller någon av flera Need for Speed ​​titlar tillgängliga för plattformen jag faktiskt hittade jag gillade den här lilla Kart Racer mycket mer.

 Om du är en växelhuvud som vill mest verklighetstrogna liv, realistisk racing upplevelse utöver det, då detta kommer förmodligen inte att vara ditt första val. Men om du är en av de legioner av spelare som älskade att spela Mario Kart och Diddy Kong Racing tillbaka i dag, då denna titel kommer i hög grad tilltalar dig. Barnen kommer älska att spela som ett av flera tecken från de oerhört populära animerade filmer. Ja det har den fruktade gummiband AI, men allt i allt detta är en rolig titel med lokal multiplayer åtgärd som gör att du kan trash-prata dina vänner precis som du gjorde förr i tiden med Mario Kart.

Doodle Jump - som jag nämnde ovan vad en beroendeframkallande upplevelse spelet Canabalt är bra, lita på mig när jag säger det har ingenting på Doodle Jump. Om du tar mitt råd och köpa denna avdelning se upp så att din dagliga produktivitet, ditt sociala liv och kanske till och med din personliga hygien kommer att lida. Ja, spelet verkligen så beroendeframkallande.

 Precis som Canabalt premissen är enkel. Ditt uppdrag är att få din lilla Q-Bertesque karaktären så högt som möjligt genom att hoppa på en rad plattformar. Du kommer automatiskt att hoppa så du träffar varje plattform och du kan luta iPhone för att styra din bana, att du kan undvika fiender som du bege dig till stratosfären.

 Grafiken är förenklade men ändå eleganta, och barnen kommer att älska kritan detalj huvudpersonen, fiender, och omgivningen. På bara 99 cent Doodle Jump är ett absolut no-brainer, och om du bara har en match i ditt bibliotek göra det här.

Sword of Fargoal - Om du är en frossare för straff och är en av de spelare som kan hantera en oförlåtande spel med hög svårighetsgrad utan att bli galen så youll förmodligen få Sword of Fargoal.

 Liknande stil spel som Rogue, och Nethack är Sword of Fargoal en ren trevligt sökrobot. I huvudsak en hamn i ett gammalt Commodore 64 spel, detta beroendeframkallande hacka och snedstreck spelet har du styra din karaktär ner genom 20 dungeon nivåer för att hämta den legendariska Sword of Fargoal. Om du lyckas övervinna de legioner av fiender som skickas för att stoppa dig och faktiskt lyckas få dina tassar på sagda svärdet så har du en bestämd tidsfrist för att få svärdet tillbaka till ytan. Svårt? Ja. Beroendeframkallande? Absolut!

 Med 28 olika monster typer, massor av trollformler, potions, vapen och speciella förmågor kampen är otroligt djupt för genren. Grafiken är bra, ljudet och musiken är uppslukande, och fängelsehålan randomiseringen motorn att du får praktiskt taget obegränsat omspel som din äventyret kommer att förändras radikalt på varje försök.

Flight Control - Skapad av Firemint, samma studio som släppt utmärkta Real Racing är Flight Control ännu ett exempel på hur stor gameplay kommer övertrumfa glitter och grafik varje gång. Spelet är död enkelt att du bara dra fingret för att kontrollera flygvägar för flygplan och få dem att landa säkert på landningsbanan utan att kollidera med något annat plan längs vägen.

 Som med många spel av denna typ beskrivningen bara inte göra det rättvisa. Kolla in YouTube för ett gameplay video, eller ännu bättre, helt enkelt köpa spelet och prova själv! På bara 99 cent du skränande gå riktigt fel.

Zenonia - Även om Ive berört RPG genren med spel som svärd och poker och Sword of Fargoal, är detta den första rena RPG på listan, och enligt många det är det bästa RPG som finns på iPhone hittills . Det är ingen tvekan om att Zenonia erbjuder mycket mer djup än något annat spel på denna lista, som ståtar med mer än 40 timmars spelande.

 Liknande stil med den gamla Super Nintendo Final Fantasy-spel, detta är old school konsolen RPG spel som bäst. Med massor av uppdrag, monster, en galen mängd trollformler, förvaltar potions och power-ups och en detaljerad färdighet träd för karaktären att bygga spelet att hålla sig fräsch från början till slut.

 Om du är klar Zenonia och är sugen mer, då nyheterna blir ännu bättre. Spelet har en uppföljare. Jag har inte spelat det själv än, men tidiga rapporter hävdar att uppföljaren är lika bra som originalet. Om du är så old school 16-bitars-konsol RPG spelare då definitivt plocka upp detta spel.

Skee-Ball - Den sista spelet på min lista över måste ha iPhone spel är en annan port (av slag). Nej, det är inte en hamn i ett klassiskt spelkonsol, utan snarare en virtualisering av den populära arkadspel standard, Skee-Ball.

 Ja, det är spelet som du ser i unkna gamla arkader, på karnevaler, eller på Circus Circus i Las Vegas där du rulla en liten trä upp bollen en ramp, och försöker få den i en av en serie koncentriska cirklar för att göra poäng poäng. Beroende på hur många poäng får du i spelet maskinen spottar ut ett motsvarande antal biljetter som du sedan kan lösa in valfritt antal knasiga priser.

 Den iPhone version av spelet håller fast vid klassiska konceptet av spelet. Du använder fingret för att dra upp bollen på skärmen. Du får 9 bollar för att försöka göra så många poäng som du kan.

 Spelet håller en löpande sammanställning av dina biljetter, och precis som en riktig arcade du kan använda dem för att köpa virtuella byte från i spelet butik. Det mesta av de saker är bara diverse skräp, men du kan köpa olika skee-bollar som kommer att visas i spelet själv. Spelet håller även reda på biljetterna youve tjänat hela tiden och kommer att hålla er uppdaterade, visar du din plats på hela tiden online-biljett leaderboard varje gång du avslutar spelet.

 Allt som allt rankas Skee-Ball precis bakom Doodle Jump (för mig) som den mest beroendeframkallande app på min iPhone. Oavsett om du är ett fan av arkadspelet, eller bara letar efter en bra tid odåga definitivt plocka 99 procent app upp.

 Där har ni det, min lista över 13 av de bästa iPhone, iPad och iPod-spel Touch finns tillgänglig. Uppenbarligen är det långt ifrån en fullständig lista, men det ger dig en bra utgångspunkt. Du kan äga alla dessa klassiker för mindre pengar än en enda konsol spel, så värdet här är otroligt. Ja, mobil spel här för att stanna, och jag för en, cant vänta och se vad framtiden har för pekskärm spel.

L�s mer om iPhone 5 release date och information om Apple iPhone 4S p� respektive News Blog site.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar