fredag 22 juni 2012

Hur man använder Cydia för jailbreakad iPhone eller iPod Touch


Så, har du tagit äntligen steget och jailbreakad iPhone. (Jailbreaking modifierar telefonens systemfiler så att du kan installera teman, program mm som inte är godkända av Apple). De enda skillnader som du kan se är att det nu finns ett par extra ikoner på telefonens meny. En av dem heter Cydia.

Cydia har kallats App Store för jailbreakad iPhone. Jag tycker egentligen inte att jämföra eftersom det finns inte så många spel och program produktivitet finns i Cydia sedan iTunes App Store öppnats. Det är mest ett ställe för att få teman, ringsignaler, systemverktyg, etc. Några av dessa kommer att göra din iPhone upplevelsen så mycket bättre än en icke-jailbroken telefon! Det är där du får verktygen för att göra din iPhone verkligen din!

Här är stegen för att använda Cydia efter att den har installerats genom jailbreaking processen. Denna artikel förutsätts att du redan har jailbreakad iPhone.

Steg 1: Klicka på Cydia ikonen på din iPhone hacka skärm och du kommer se Cydia huvudskärmen. Här hittar du viktig information från exploatören, tillsammans med några listor över löner program (Cydia Store Products), vanliga frågor och några instruktioner artiklar.

Steg 2: Därefter kommer du att se produkter eller förpackningar som de kallas i Cydia, som är tillgängliga genom att trycka på "§" knappen längst ner på skärmen. Du kommer att se en lista över allt som finns tillgänglig, uppdelat i sektioner eller kategorier.

Om du trycker på Alla paket kommer du att se allt tillgängliga för dig, men det finns tusentals och kommer att vara överväldigande. Det är bättre att bläddra avsnitten och hitta paket som är intressanta för dig. Till exempel finns sektioner för Ringsignaler och teman.

Steg 3: Nästa, tryck på "Sök"-knappen längst ned på Cydia skärmen. Du kommer att se en skärm som bara har en sökruta högst upp. Tryck på fältet för att ta upp tangentbordet. Ange "BossPrefs" i ​​sökfältet och tryck på "Sök".

Gå ner till "B" och när du hittar BossPrefs, peka på det.

Steg 4: Du kommer nu se Cydia detaljer skärmen BossPrefs. Med de flesta paket, kan du rulla ner och se ytterligare information. Till exempel med tema paket, kan du se "Screenshots". Eller du kan se en ändringsloggen så att du kan se vad som har ändrats i olika versioner av ett paket.

Om du vill installera denna applikation, tryck på knappen Installera i toppen av detaljerna skärmen.

Steg 5: Du kommer nu se en skärm för bekräftelse och visar storleken på det paket som du håller på att installera. Tryck på "Bekräfta" för att fortsätta med installationen.

Steg 6: Du kommer nu att se en svart skärm med ord går över den. Oroa dig inte, behöver du inte veta! När installationen är klar ser du en knapp som talar om att antingen "Return to Cydia" eller "Starta Springboard".

Den måste avsluta Cydia och starta en språngbräda för vissa typer av program, inklusive paket som bråka med iPhone operativsystem. Om den gör det, bara vänta tills det att komma tillbaka till din iPhone menyn.

Steg 7: Om du går tillbaka till iPhone startskärmen kommer du nu se ditt paket, eller tillämpning, installerat

Steg 8: Gå nu tillbaka till din Cydia ansökan och tryck på knappen "Hantera". Du kommer att se tre alternativ. "Lagring" kommer att låta dig veta hur mycket utrymme som du måste installera fler program.

"källor" låter dig lägga till fler källor, eller platser där ytterligare paket kan hittas med Cydia. Se Tips för ytterligare information. Tryck på "Redigera" för att lägga till ytterligare källor.

"paket" kommer att visa dig vad som för närvarande är installerat på din iPhone. Många av de paket som du ser här installeras av jailbreak. Det är där du kommer att ta bort program. Jag ska visa dig hur i nästa steg.

Steg 9: Tryck på "paket" under "Hantera" i menyn (längst ner på Cydia skärmen). Om du vill ta bort ett program bläddrar du ner till det paket som du vill installera.

att radera, trycker du på "Ändra"-knappen längst upp till höger på skärmen. Det kommer att be dig bekräfta och sedan raderar.

Steg 10: För det sista alternativet kan du välja "Ändra" längst ner på Cydia rasbranter. Skärmen som du ser kommer att berätta vilken av de paket som du har installerade har tillgängliga uppdateringar. (Du kan titta på ändringsloggen i paket om du vill se vad som har ändrats.) Det kommer också att berätta allt de nya paket som har lagts till. Det är ett bra ställe att leta efter nya spännande paket!

Ta dig tid att bläddra de olika sektionerna. Du kommer att finna att Cydia är där du hittar iPhone ändringar som kommer att göra dig lycklig att du gjort ansträngningar för att jailbreaka!

Tips:

L�s mer om iPhone 5 release date och information om Apple iPhone 4S p� respektive News Blog site.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar