onsdag 27 juni 2012

Ios 5 kommer att innehålla? Djupt integrerade? Och Advanced Voice Activation Technology


 Vid årets WWDC, Apple kommer för första gången ge utvecklarna en förhandstitt på alla de nya funktionerna sin planering för att laga mat i iOS 5, ryktas vara en viktig mobil OS uppdatering. Medan funktioner i tidigare iOS uppdateringar var ganska lätt att sätta fingret på (dvs. klippa och klistra), havent vi hört så mycket om vad som väntar i iOS 5 bortsett från en potentiell uppdatering anmälningar och ökad placering / maps funktionalitet.

 En ny ryktet som gjorde rundor går tyder på att iOS 5 kommer att innehålla en fördjupad integration av röst aktivering tekniken Apple köpte när den köps Siri i april 2010. Vinnare av 2010 års mest innovativa Webbteknik priset på SXSW, kan Siris teknikanvändare hämta information genom att göra frågor på ren svenska utan att behöva skriva in information i en sökmotor som Google. Wow, nu är inte så bekvämt.

 Siris teknik ger också användarna möjlighet att utföra andra uppgifter via röstkommando, till exempel boka en restaurang. Ännu coolare, och väl måste vänta till juni för att se om denna funktion kvarstår, men den ursprungliga Siri iPhone app får användarna att säga en fras som, Tipsa min chef Im kommer att bli 15 minuter för sent. Vid erkänna kommandot sökte på programmet då användarnas kontaktlistor och sociala nätverk tills det finns någon som utses som chef. Appen skulle sedan skriva kommandot och skicka den som en text till mottagaren i fråga. Bad Ass.

 Enligt TechCrunch har Apple parlayed Siris teknik i ett antal iOS tjänster och lägger nu sista handen på de element som kommer att demoed på WWDC. Dessutom spekulerar i rapporten att tekniken kan öppnas upp för användning av tredje parts utvecklare.

 Peep en demo av hur Siri fungerar nedan. Itll bli intressant att se hur Apple innehåller den tekniken i iPhone och vilka, om några, nya funktioner sin tillkommit efter förvärvet.

En tidigare rykte från Wall Street Journal om iphone 5, och i förlängningen iOS 5 föreslog att enheten i hög grad kommer ha utökade möjligheter röst aktivering inklusive röst navigering funktionalitet.

 Ytterligare kör hem Apples fokus på röstigenkänning teknik, en platsannons från december förra året annonserade efter en Speech Recognition Engineer vill bidra till en produkt som håller på att omdefiniera smartphone.

L�s mer om iPhone 5 release date och information om Apple iPhone 4S p� respektive News Blog site.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar