lördag 23 juni 2012

Är jailbreaking en telefon olagligt?


jailbreaking en telefon är en process som låter sina användare att kringgå telefoner operativsystemet låsa dolda RAM byte och installation av nya funktioner. När det gäller äpplen iPhone innebär jailbreaking att du kan installera program från tredje part och fullt utnyttja de telefoner kapacitet. Men är det olagligt? Detta är en fråga som väcker många olika åsikter och förklaringar.

Å ena sidan finns det människor som hävdar att jailbreaking telefonen är en helt rättsliga åtgärder. Som de säger, bryter du inte någon officiell lag som det inte finns någon reglering förbjuda jailbreaking. iPhone ägare har den enda jurisdiktion över sina telefoner och ingen kan förneka. De kanske vill kasta den över femte våningen för att se i hur många bitar det kommer att bryta till. Det är därför det högst osannolikt att se någon kontrollera din iPhone om det jaibroken eller inte.

dock jailbreaking telefonen innebär omedelbar tomt på garantin. Apple kan lätt säga att hacka telefonen är anledningen till att du har problem med tillämpningar, videouppspelning, samtal kvalitet, internet och så vidare. Men det finns alltid en lösning! För att undvika detta kan du spara dina inställningar med hjälp av iTunes innan jailbreaking och sedan återställa tillbaka till standard firmware gör det som är berättigade till garantiservice.

Dessutom är människor som hävdar att jailbreaking en rättslig process parallellisera jailbreaking med den gemensamma peer-to-peer nedladdning programvara. Jailbreaking sig är inte olagligt, men det kan bli olagligt om du inte använder den på rätt sätt. Till exempel, ladda ner program från tredje part bara för att Apple inte har den önskade app är inte olagligt. Men om du använder en tredje part för att ladda ner MP3-låtar som är förbjudna om du betalar för dem, då jailbreaking blir olagligt. Det viktiga är hur du använder programvaran och inte själva programvaran.

Å andra sidan har Apple lämnat in officiella rapporter som hävdar att jailbreaking är på något sätt olaglig och en DMCA överträdelse. Stödja deras påståenden, hävdar Apple att tredje part behöver en anpassad version av Apples OS ska fungera korrekt sätt, sammanblandning med äpplen programkoden leder till intrång i deras upphovsrätt. Och du har accepterat att inte bryta mot användarvillkoren eller upphovsrätten avtal när du köpte sin produkt.

Dessutom, som Apple påståenden, inte köper deras produkt inte ge dig en total kontroll över det, du är licensierad till deras OS, men som inte gör dig dess ägare. Du kan bara agera på det enligt Apples användarvillkor och licens som förbjuder ändra, dekryptera, kopiering, dekompilering, reverse engineering av iPod operativsystemprogramvara och dess uppdateringar. Jailbreaking är en omedelbar kränkning av detta avtal som ger Apple rätt att ogiltigförklara garantin eller till och med avgifter fil mot dig.

Electronic Frontier Foundation (EFF) reagerar i äpplen hävdar säga att reverse engineering är en juridisk handling när den används till olika program eller dess versioner för att göra tredje part köras. Eftersom Apple inte ger en fullständig tillgång till sina användare, då kan användare i sin tur använder jailbreaking för att återställa full tillgång och funktionalitet. Dessutom ändrar jailbreaking inte eller radera någon kod utan bara lägger till det gör det ännu mer kraftfull. Så juridiskt sett, inte jailbreakers faktiskt inte bryter mot Apples användarvillkor.

För närvarande in äpplen klagomål bara klagomål och inte rättsliga åtgärder. Inga jailbreakers kommer att åtalas och det är högst osannolikt att något sådant här hända inom en snar framtid. Så, om du redan har köpt en iPhone eller tänker köpa en, måste du veta att du är den enda ansvariga att acceptera att jailbreaka den eller inte utan ytterligare begränsningar.

L�s mer om iPhone 5 release date och information om Apple iPhone 4S p� respektive News Blog site.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar