torsdag 18 april 2013

Apple Q3 2010 Resultat: nettovinst upp 78%, 3,27 miljoner sålda iPads. - Business - Försäljning


Apple Inc. blåste tidigare förväntningar med sin nuvarande kvartalsrapport på tisdagen att sälja ungefär lika många av sina nya iPad tabletter som säljs Mac st. Apple sålde 3,27 mil iPads för perioden av kvartalet. vilket är endast 200.000 färre produkter jämfört med hela sin Mac avdelningen säljs. Och det var den bästa Mac bruttoförsäljning kvartal någonsin.

bara om någon annan, skulle iPad har sålt fler exemplar än Mac. Och det är det första kvartalet som Apple inc publicerar produktförsäljning statistik för iPad. Kommande kvartal, kan du förvänta dig verkligen att iPad blåsa nyligen sitt jämförbar version försäljningsmässigt. Visst, med prislappar som börjar från $ 499, är iPad billigare än en Mac dator. Men Apple har ett stort urval av alternativ för Mac. Försäljningen omfattar iMac, MacBook, MacBook Pros, Mac Pros och Mac minis. IPad är en enhet (som kommer med ett antal konfigurationer).

Apple inc gav också större intäkter information än Wall Street hade förväntat mig, en sak bolaget aldrig gör. Aktieägare skickade lager aktier upp inom efteranm. Apple sade nettovinsten ökade 78% till $ 3250000000, eller $ 3.51/share, från $ 1,8 miljarder eller $ 2.01/share ett år sedan. Resultatet för perioden april-till-juni tidsram ökade 61% från förra året till $ 15700000000, vilket gör det till bolagets bästa kvartalsresultat någonsin, ens vinna över de senaste semester. Det är större i jämförelse med Wall Street prognos. Analytiker som intervjuats av Thomson Reuters hade uppskattning nettoinkomst av $ 3.11/share på $ 14700000000 i vinst. Apple inc sålde 8,4 miljoner iPhones, upp 61% från förra året, trots att företaget upphörde sjöfarten flera av de tidigare generationens iPhones snart efter den ändrade versionen, IPhone 4, tillkännagavs i början av juni. Apple sålde 1,7 mil av deras senaste IPhone 4 för perioden av de tre sista dagarna av kvartalet. Apple inc rapporterade också att det säljs cirka 3,3 mil iPads i gadget tidigast tre månader på marknaden.

både iPad och IPhone 4 har varit slutsåld i många butiker och ta ett par veckor för att sända till nya konsumenter. Under konferenssamtalet, ifrågasatte en analytiker om Apple avsiktligt skapar alltför få av enheterna. "Vi vill inte målmedvetet skapa en brist för surr," säger Apples COO Tim Cook. "Vi är för närvarande fortfarande säljer båda dessa produkter så fort vi kan göra dem." Cook sade att han inte vet när Apple kommer att ha tillräckligt av produkterna på plats för att kunna tillgodose efterfrågan. Flera analytiker hade orolig att lanseringen av iPad, som kan användas för att surfa på Internet, kolla e-post, titta på filmer och läsa böcker bland andra funktioner, skulle locka människor som annars skulle köpa Macintosh pc. Oron tycks ha varit obevisade: Mac enhet försäljning hoppade 33% till 3,5 mil, hjälpt av att helt enkelt vad finansdirektör Peter Oppenheimer kallas rekordförsäljning till akademiska föreningar i kvartalet. Cook sade att det var för tidigt att säga om iPad kan ta vinsten från andra produktkategorier på lång sikt. Apples stöd kommer genomgående i mindre än murgatabedömningar, så det är anmärkningsvärt att Apple sade att det räknar 18 miljarder dollar vinst för innevarande kvartal, jämfört med Street uppskattning för $ 17 miljarder dollar.

Rajesh Ghai av ThinkEquity LLC sade oväntat stora utsikterna verkar vara ett försök att omdirigera investerarnas fokus från "antennagate" - ett problem med iPhone 4: s antenn struktur som fick Apple att erbjuda fria fall genom Sept - och tillbaka till kundernas synes omättliga efterfrågan på iPhone och iPads. Apple lager aktier steg $ 7,36, eller 2,9%, till $ 259,25 i utökad handel strax efter utgivningen av resultaten. Bolaget sade att det kommer att vänta tills i oktober-genom-decemberfjärdedelen att erkänna cirka 175 mil i vinst för att redovisa de fria fall som den planerar att leverera till konsumenterna strax efter slutet av innevarande kvartal. Företaget kunde inte uppge hur mycket fallet giveaway förmodligen kommer att kosta. Apple räknar med att tjäna $ 3.44/share för det innevarande kvartalet, mindre än $ 3,83 analytiker förutspår. Även en hel del teknikföretag såsom Intel Corp och IBM Corp, såg vinsten skador under kvartalet genom inverkan av en starkare dollar, gjorde Apple tycks inte haja. "Jag är säker på att de ser en negativ inverkan, men det bara inte roll eftersom de säljer så mycket grejer," sade Andy Hargreaves, analytiker på Pacific Crest Securities.

Här finns ett antal levande vinster kallar anteckningar:

* Nytt all time rekord för kvartalsvisa Mac försäljning.

* Största kvartalsresultatet någonsin. $ 15700000000 -. 61% jämfört med föregående juni

* Nettoresultatet upp 78% över ett år sedan.

* 33% jämfört med året ökning för Mac. Vi har växt ur den globala marknaden.

* Tvåsiffrig Mac tillväxt i alla geografier.

* 9.4 mil iPods vs 10,2 miljoner ett år sedan

* iPod touch ökade 48% jämfört med året

* iPod andel är över 70% - bäst säljande MP3-spelare i nästan varenda land som vi övervakar

* iTunes Store intäkter överträffade 1 miljard dollar.

* 225.000 apps - nu mer än 11.000 applikationer för iPad

* Över 5 miljarder appar nedladdade.

* 1,7 miljoner Iphone 4s i de fem första länderna.

* Kraftfull tillväxt i Asien, Europa och Japan för iPhone

* Mer än 100 miljoner iOS-enheter ute nu

* 3.270.000 iPads i tio länder

* Apple Store vinst också ett rekord. Omsättningen ökade 73% mot föregående år

* Femtio procent av Mac-datorer som säljs i butiken är att nya Mac-kunder

* Vi har 293 butiker nu

* Genomsnittliga 287 butiker öppna - Genomsnittlig rev i varje butik var $ 9.000.000

* till 60,5 MSEK besökare i våra butiker under kvartalet.

* 24 nya butiker under kvartalet

* 39,1% bruttomarginal - ner, men vi kände till detta. Främst på grund av iPad försäljning

* $ 45800000000 i kontanter nu.

* Vi kommer att ge fria fall till alla IPhone 4 kunder, så vi skjuta intäkt för detta.

* Detta kommer att vara cirka 175 mil - uppskov

* Vi räknar med att ha intäkter till cirka $ 18000000000 nästa kvartal. 35% marginal - lägre orsakade av IPhone 4 och försäljning iPad - och fallen.

L�s mer om iPhone 5 release date och information om Apple iPhone 4S p� respektive News Blog site.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar