tisdag 23 april 2013

Android Vs. iPhone Development? Vad en kamp! - Datorer - programvara


Android & iPhone är de två smartphones som har stor efterfrågan bland denna generation. För att vägleda dig att veta vilken som är lämplig för dig, är en jämförelse görs mellan iPhone & Android applikationsutveckling utifrån: 1. Plattform Jämförelse2. Tooling jämförelse 3. Programmering language4. Programmering modell jämförelse mellan iPhone och Android applikationsutveckling. Android & iPhone, båda är de mest önskade smartphones i denna generation. Med dessa två smartphones, är livet blir smidigare och enklare. Men för en designer, är applikationsutveckling för dessa smartphones verkligen en behandling, eftersom han kan locka en global befolkning med dessa ansökningar. Jämförelse mellan iPhone och Android applikationsutveckling som nämns nedan:

Plattform jämförelse: via iPhone, söka funktionaliteter är oerhört svårt, medan saken är helt annorlunda med android. iPhone-program är ganska stängda, medan android utveckling bygger på öppen källkod. För att ladda ner källkoden för iPhone, kan du kräva att tillgripa Google, däremot hämtar källkoden för Android är snabbare samt enklare. I olika ord, Android-plattformen klasser är konsekventa samt förutsägbar när det gäller design. Därför är nybörjare utveckling val föredrog att Android istället för iPhone utveckling.

Programmeringsspråk: iPhone applikationsutveckling språket är Objective-C som är ett programmeringsspråk baserat på C med ett antal tillägg på objektorienterade versioner som dynamisk typning, gränssnitt, klasser, meddelanden, arv och många fler. Däremot är Android applikationsutveckling baserad på Java. Massor av utvecklare predikar att Java är en no-brainer encoding verktyg. Därför, om du är en designer som gillar kodning, iPhone applikationsutveckling kan stimulera dig utöver Android utveckling.

Tooling jämförelse: I detta segment, båda är bara nästan samma. Det finns inga sådana skillnader mellan deras system av verktyg i båda dessa plattformar. Tooling gränsytan omfattar profiler, debugger, User Interface, byggare och IDE.

Programmering modell jämförelse mellan iPhone och Android applikationsutveckling: iPhone kodning bygger på mönster av MVC design. Med hjälp av detta verktyg, vilket skapar en User Interface är mycket enkelt, så all kodning logiskt placerade i källkoden. Däremot stöder senare multi-tasking. Därför, lite komplicerat, men, båda plattformarna leverera förklaring av användarinställningar i XML. Androids XML mönster tillåter att integrera de egna beståndsdelar användargränssnittet. De med iPhone, är det en inte så lätt uppgift.

Från ovannämnda argument, är det tydligt att både Android och iPhone applikationsutveckling har vissa nackdelar samt fördelar. Detta beror på utvecklarna och deras behov och önskemål som plattform de ska välja.

L�s mer om iPhone 5 release date och information om Apple iPhone 4S p� respektive News Blog site.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar