måndag 14 maj 2012

Iphone 4 Review - The Phone & FaceTime


 Står på kö i timmar (fem och en halv för att vara exakt, jag förväntade mig inte att vänta mer än en halvtimme när jag kom), slogs jag av hur många personer som var villiga att spendera så mycket av sin dag vänta på nya iPhone.

 Ingen annan typ av produkt kommandon uppmärksamhet, och det slog mig varför i linje: det finns inget annat vi interagerar med på en sådan personlig och kontinuerligt under hela dagen som våra smartphones. Apple mycket tydligt uppmuntrar lanseringsdagen linjer för marknadsföring, men det kunde inte behålla en sådan skådespel år efter år om dess iPhones inte leva upp till den hype. Intervjuer tyder på mer än 70% av de som väntar i rader lanseringsdagen var befintliga iPhone-användare.

 Naturligtvis var den främsta anledningen till att vi började bära mobiltelefoner för att kunna ringa och bli kontaktad. Ironiskt nog är den mest kända smartphone också en av de värsta som utför telefoner, åtminstone i USA. AT & T: s nät som hälsade den ursprungliga iPhone som en helt ny sammansmältning av GSM leverantörer i USA, började långt efter Verizons CDMA-nätverk i form av 3G utbyggnaden. Det är nu kämpar för att hålla jämna steg med den massiva efterfrågan på vad som är gemensamt världens mest mobil-giriga enhet. Det blir upp till en perfekt storm av fruktansvärda som väntar på att hälsa på Apples senaste och bästa telefonen.

 Steve Jobs sa på scenen på WWDC att AT & T hanterar mer mobil data än alla andra amerikanska flygbolag tillsammans. Samtidigt är AT & T leverera det snabbaste nationella nätet, och den enda kompatibel med GSM / UMTS mobil teknik används av de flesta utländska nät internationellt (gör roaming möjligt, om än dyra, för användarna, samtidigt underlätta tillverkningen av en iPhone-modell för Apple). Det finns fortfarande stora problem inom vissa tjänsteområden dock, och AT & T: s ansträngningar att uppgradera sitt nät verkar inte komma snabbt nog.

Ljus i slutet av iPhone amerikanska tunneln

 De är bättre dock. I San Francisco, är hål där EDGE var svårt att få förra året visar nu upp som en användbar 3G. Det finns också AT & T: s Microcell 3G produkt som kan hjälpa till att fylla ett dött utrymme på en plats, även om det kostar en engångsavgift på $ 150, och du kan inte ställa upp mer än en eller hitta den någon annanstans förutom ditt hem faktureringsadress. Det är också räkningar 3G data använd som en del av din månatliga planen tilldelning, men om du har Internet-åtkomst för Microcell 3G, är du förmodligen också använda WiFi för dina data, inte dess 3G-datatjänster.

 En annan faktor i IPhone 4 fördel är att det nu stöder både HSDPA (som förra årets iPhone 3GS) samt HSUPA, en kombination som gör det möjligt att dra full nytta av AT & T: s nätverk hastighet fördel gentemot Verizon. Utanför USA, betyder stöd för dessa "3.5G" standard användare kommer att se ännu snabbare mobilt nätverk hastigheter: upp till 7,2 Mbps ner och 5,8 Mbps upp. Det är snabbare än de flesta amerikaner bredband tjänst. Även här i USA är IPhone 4 levererar uppladdningar på upp till 10 gånger mer än vad den tidigare iPhone kunde leverera, en förbättring som kommer att vara en viktig faktor för användare som vill skicka MMS bilder och videor, e-post dokument eller ladda upp bilder och filmer till sajter som MobileMe och YouTube.

 Jobb visade att den nya antennen utformningen av iPhone 4, som utnyttjar sin perifera rostfritt stål band, också skulle bidra till att förbättra mottagningen, och tidiga recensioner har noterat att så är fallet. Apple sade också tidiga granskare att det hade fungerat att optimera hur den valda apparaten närliggande torn.

iPhone 4: s hårdvara återkallandet

 Baksidan med dessa förbättringar tycks vara att vissa tidiga buggar har drabbat både hur iOS 4 rapporter signalstaplar (det är inte mycket tillförlitligt exakt) och hur man väljer den frekvens man vill använda (dess ibland inte helt, vilket indikerar ingen service snarare än byta korrekt). Denna typ av sak kan fixeras i basbandet programvara, och rapporter visar att Apple arbetar för att få ut sin första uppdatering så snart den här veckan. Varje ny iPhone hittills fick sin första uppdatering av programvaran i ungefär en månad efter lanseringen, så om dessa rapporter är korrekta, kan detta vara den snabbaste första fix Apple har levererat.

 Det kan vara kritisk, eftersom IPhone 4 står inför sin första "kampanj produkt recall" mycket tidigare än vanligt i år också. Minns att alla iPhone har drabbats av en historia som hävdade en stor maskin defekt, och föreslog att Apple skulle möta en stor och dyr hårdvara recall:

 

 Tanken att IPhone 4 har en betydande maskin defekt eftersom vissa användare rapporterar att kunna blockera mottagningen med sin hand (när telefonen används utan ett fall) har ännu inte officiellt upp av Apple. Dock den överväldigande majoriteten betyg rapporterar att IPhone 4 har betydligt bättre mottagning och färre avbrutna samtal än tidigare iPhone. Om antennen designen var verkligen bristfälliga, bör dessa förbättringar inte så mycket observerats.

Mobiltelefon barer

 Ryktet kampanj mot iPhone 4: s antenn har även smittat de berättigade nyhetsmedier, med brittiska DailyMailprinting en hel artikel (som senare drogs) oroande att "iPhone 4 kan erinras om" baserat på en kommentar skickas till Twitter av ett skämt konto påstods att vara Steve Jobs.

 Förra veckan publicerade New York Times en rapport som grundar sig till stor del på en artikel av Gizmodo, utan att notera platsen pågående fejd med Apple, inklusive dess väsen vägrade media tillträde till WWDC keynote.

 Brian Lam, den Gizmodo redaktör som förlorat sin nuvarande telefon i en polisutredning i samband med iPhone prototypen stöld, sa att hans plats var "att uppmärksamma [iPhone 4] antennen fråga eftersom det kan vara en stor sak", men sade också att han köpte en ny IPhone 4 och kan nu placera "timmar av samtal" som han inte kunde placera på samma plats med tidigare generationer av iPhone.

 I hjärtat av frågan är det faktum att mobilen signalstaplar rapporterats av mobiltelefoner inte fungerar som en gastank meter, som de flesta användare kan anta. Istället fungerar de mer som en reservtank ljus. Fem hela staplar kan indikera något från en ideal signal ner till precis tillräckligt för att fullborda ett samtal. Som staplar droppe, signalen mätaren rapporterar att samtal kvalitetsförlust är nära förestående. Anledningen till att vissa användare inte se någon skillnad (i synnerhet när de är nära en stark signal källa, t.ex. en Microcell 3G apparat) och andra kan släppa från fem barer att någon bara genom att täcka antennen med handen placering är att den senare Koncernens fem barer indikerar mycket mindre signal att börja med.

 Hittills har rapporterna från IPhone 4 antenn frågor baserats helt på ovetenskapliga tester av användare som inte förstår hur deras signaler barer arbete. Kommentarer av ingenjörer Steve Gibson och Simon Byrnand förklarar att signalen baren mätaren inte kvantifiera en specifik mängd av signal tillgänglig (mycket olika signalvariationer kan fortfarande leda till att fem barer som observerats).

 Det innebär att video skickas in av användare som visar en minskning i signal relaterad till hands placeringen är nästan värdelösa som bevis på ett verkligt problem. Användarna behöver inte staplar visas på sin mobiltelefon, de behöver en tillräckligt stark signal till ringa eller skicka och ta emot data .

 Gibson skriver: "Äpplen '5-barer" signalstyrka displayen inte visar hela skalan av möjliga, eller ens typiska fick signalstyrka. Det bara visar den nedre änden av hela skalan av möjliga mottagning styrka. "< / p>

 Inga tester hittills har visat att en maskin fråga är att skylla för mottagningen på iPhone 4. I min egna tester, kunde jag inte isolera en hand placering som hindrade samtal från att arbeta eller sänkas de rapporterade uppgifterna priserna, inte ens jag kunde tvinga ner signalstaplar med ett "döden grepp."

På kanten av en klippa

 Samtidigt finns det fortfarande alltför många platser jag få service barer men kan inte upprätthålla ett tillräckligt bra signal för att en verklig samtal. Det finns många möjliga orsaker till detta, bland annat det faktum att man kan få en stark mobil signal och ändå inte kunna prata eller skicka och ta emot data på grund av lufttrafikföretagets backhaul nätverk överfulla. Det är som att snabbt kunna hoppa på motorvägen via en onramp utan trafik, bara för att ha fastnat i en sylt som hindrar dig från att faktiskt komma någonstans längre ner på vägen.

 Huruvida de problem jag observerade är relaterade till iOS 4 programvara, ett problem med AT & T: s torn eller deras upplänkar, eller någon kombination av faktorer, hindrar den IPhone 4 från att vara lätt att förbehållslöst beröm för det huvudsakliga syftet den tjänar. Oavsett hur stor den hårdvaran, om telefonen inte fungerar som en telefon där du behöver den till, är det inte en väldigt bra telefon.

 Av de första tjugo samtal jag gjort med iPhone 4, avslutas varenda en av dem själv i förtid utom en: en FaceTime samtal jag gjorde oberoende av AT & T: s nät. Erfarenheterna var nästan nog för att göra mig tillbaka min fantasi IPhone 4 och håll näsan genom Android upplevelse på en leasegivare HTC telefon med flashiga hårdvara funktioner som inte riktigt fungerar och en fruktansvärd användargränssnitt på en hög upplösning men låg 16 - bitars färg upplösning skärmen, precis så jag kunde faktiskt ringa (och göra saker som tjuder både min bärbara och iPad, något jag inte kan göra med IPhone 4 om jag inte jailbreaka den).

 AT & T: s nätverk är helt klart den svagaste länken för iPhone 4, nästan en dramatisk grekiske hjälten slags mode: den mytiska magiska handdatorn-telefon doppad i floden Styx alla utom för sin mobil kontrakt. AT & T: s frågor skapar uppfattningen att denna fantastiska enheten kan göra något fel, förutom när Fates tar omständigheterna ur händerna på Apples egna ingenjörer och lämna dem till AT & T.

Apple är inte perfekt heller

 Naturligtvis i verkligheten-land Apples egen programvara drabbas vissa brister egna, från ringa till betydande, som inte kan skyllas på AT & T. Användare har rapporterat en rad iOS 4 frågor, från batteriets livslängd (ibland blir bättre, ofta sämre, och ofta helt enkelt rapporteras fel), data sync frågor (kalender sync fel som lägger gamla händelser, oförmåga att redigera kontaktinformation, oförmåga att får Noter till synkronisera ibland), falska varningar om enheten överhettning, trots några tydliga termiska frågor, rapporter som avståndsmätaren kan inte stänga av skärmen tillförlitligt när du ringer (ett problem jag inte observerar), och naturligtvis Död Grip fråga som tycks vara relaterat till eller åtminstone accentueras av iOS 4: s brister basband programvara.

 Mina första tappade samtal problemen uppstod i promenaden från tunnelbanestationen till mitt hus, en ökänd dalen fruktansvärt mobiltäckning förvärras av en omgivande omgivning full av för många iPhone-användare. Ytterligare testning backas mig bort från klippan, som både samtalskvaliteten (tack vare ny brusreducering) och samtal prestanda verkar vara avsevärt de iPhone 3G, åtminstone i områden där du ger det en signal att arbeta med. Faktum är att även testa hur telefonen fungerar när det förlorar sin signal, fann jag iPhone 4 kunde ta och hålla en anslutning på platser där mina iPhone 3G kunde inte alls.

 Men ändå, om du inte har ett anständigt signal att jobba med, kommer din iPhone 4 upplevelse vara helt förödande. Oavsett hur stor den telefonens utformning och genomförande, om du saknar användbar tjänst som du har fastnat betalar stora räkningar varje månad för en väsentlig del av maskinvara som inte gör sitt jobb.  

 Trots sin fantasi hårdvara är kärnan funktion som att få folk in i Apple Store för iPhone 4 FaceTime. Det fungerar bra, men kräver en WiFi-anslutning. Anledningen: det ger en bra bild och bra ljud, vilket kräver hög bandbredd och låg latens. Ingen 3G-nätet kommer nu att leverera det till en population av miljontals användare, och definitivt inte kostnadseffektivt.

 Alternativa röst chattjänster (inklusive både 3GPP mobil video chatt på Nokia-telefoner, eller VoIP-tjänster som Fring som kan installeras på en av de relativt få andra amerikanska telefoner med en framåtvänd kamera, till exempel HTC Sprint EVO 4G) avvägning samtal kvalitet för att kunna ringa videosamtal var som helst. Men iPhone tunga beroendet av AT & T i USA, och de kostnader som skulle vara inblandade i att placera regelbundna videochattar över inte längre obegränsade kontrakt som finns, helt enkelt göra siktar på en WiFi endast distribution enda steg som skulle kunna lansera nya tjänsten tillräckligt för iPhone-användare.

 Ringa ett FaceTime samtal kräver WiFi, men det kräver också mobiltjänst. Före aktivering min Iphone 4 fanns det inget sätt för att initiera en FaceTime anslutning. I Apples dokumentation noterar också att det inte finns något sätt att börja en FaceTime samtal utan att avslöja ditt telefonnummer till den andra parten. Det är uppenbart att telefonen nätverk som används för att ställa in samtal även när du startar ett samtal direkt från Kontakter.

 Detta kommer så småningom ändras, eftersom det finns inget sätt Apple kan inte lägga till denna mördare funktion för att både den kommande iPod touch 4 och till bolagets iChat AV produkt på Mac, särskilt med tanke på bolagets öppenhet i arbetet med att få andra mobila beslutsfattare in på samma standardbaserad protokoll för videochattar. För nu dock, att inrätta en FaceTime samtal beror på det mobila telefonnätet, vilket innebär att du inte kan använda funktionen på platser där du har WiFi, men ingen cellulär service. Det är ganska nedslående med tanke på hur lätt det är att hitta hål i AT & T: s tjänst.

 (Rättelse: efter första anslutningen, inte iPhone 4 FaceTime inte behöver en mobil signal att jobba)

Använda FaceTime

 Fördelen är att du egentligen inte behöver bra operatören, du behöver bara kunna starta ett samtal. I många fall är dåligt AT & T tjänsten inte är ett problem på noll service, det är bara att du inte alltid kan tillförlitligt hålla ett samtal när du flyttar runt i besvärliga fläckar mellan byggnader eller cellulära skuggor torn. Om du försöker göra en FaceTime samtal och har ingen cellulär signal alls, kommer det att ring och ring (med den hemska höga toner kvittrar från iChat), men aldrig dyker upp i andra änden, inte ens som ett missat samtal.

 FaceTime bildkvaliteten är ganska bra, även när du använder mindre än idealisk WiFi-tjänst (vi körde tester under ena sidan var på ett hotell gratis WiFi-tjänst). Ljud kan tystas med hjälp av en knapp på FaceTime displayen och video kan pausas (och kommer att pausas) när du trycker på Home-knappen och gå till en annan app. Medan du är borta från videosamtal får du den röda "samtal" bar överst på skärmen och din ljudanslutning bibehålls. När du återvänder till FaceTime samtalet tar din videoström bort från där du slutade.

 Denna video paus inte bara hindrar dig från att oavsiktligt upprätthålla en videolänk när du inte är medveten om (det finns inget "nu spelar" gröna lampan som de Mac iSight-kameror), men också håller telefonen lyhörd medan du gör något annat uppdrag som det är inte att behöva hantera video i bakgrunden. På den andra änden, det finns inget sätt att "dela ditt skrivbord" som iChat, för att visa någon på andra änden vad du gör på skärmen (t.ex. granska din e-post, eller en handledning för din mamma om hur du ändrar inställningar på hennes telefon) eller kan du dela en video matning av dina bilder eller dokument eller något sånt. Det finns alltid FaceTime 2. Och naturligtvis kan du även skicka dokument via e-post eller MMS till mottagaren under ditt samtal.

 Du kan också växla mellan fram mot VGA kamera, som ger en god nog bild av dig, och aktivera bakåtriktade kameran att visa upp landskap eller folksamlingar eller ditt barns fotspår till den som ringer på andra änden. Bildkvaliteten levereras av båda kamerorna under FaceTime är ungefär densamma, även om den bakre kameran fångar mycket hög kvalitet foton och full 30fps motion 720p HD-video på egen hand.

Varför Apple öppnar FaceTime

 FaceTime är så bra att Apples uttalade avsikt att öppna specifikationen upp till andra enheter beslutsfattare verkar konstigt till en början rodna, särskilt för dem fastna i 90-talet tänkesätt som öppna standarder inte kan arbeta och att proprietär kontroll över mjukvara är det enda sättet att göra pengar. Verkligheten är dock att Apple inte bara behöver få andra beslutsfattare för att lägga till stöd för FaceTime för att sina användare att ha folk att videochatta med, men också att om Apple inte delade sin teknologiska bidrag (till den befintliga IETF standarder FaceTime bygger på), skulle resten av världen snubblar sannolikt då en annan, vilket sannolikt skulle vara sämre eller proprietär eller både och.

 Det kan också vara förvånande att Apple inte bara licensierar sin FaceTime teknik till andra tillverkare som sin egen egen teknik. Problemet med att införa nya egna mjukvarusystem standarder och försöker sprida dem är att även om säljaren lyckas (och det är inte en given i en konkurrenskraftig landskap), slutar upp att äga en enda röra, och oförmögen att fritt konkurrera som en leverantör av den teknik.

 Microsoft upptäckte denna verklighet med Windows, och är nu inte att komma in på marknaden hårdvaran datorn. Det upptäckte återigen detta med Windows Mobile och igen med PlaysForSure. När man introducerade Zune, förstörde det PlaysForSure. Företagets nya KIN telefoner är tydligt linkade både genom att vara oförenliga med och tävla mot Windows Phone 7 och dess Windows Mobile 6.x erbjudanden.

 En egen FaceTime-system, licensierad av Apple, skulle konvertera företaget i samma tidiga 90-talet djur som försökte att licensiera sin Mac OS för att cloners när de tävlar mot dem med sin egen Macintosh hårdvara. Det fungerade inte. Det skulle också lägga Apple i samma situation som Adobe och dess Flash-plattformen, som försöker överbrygga olika datorplattformar med en gemensam nämnare som inte kan göra ett bra jobb med att vara både specialiserad / optimerad och på samma gång allmän / tillräckligt bra . Samma typer av problem hemsöka framtid egna Skype-protokollet, och i hög grad begränsad Suns Java på skrivbordet och JavaME på mobila enheter.

 Det bästa sättet för Apple att konkurrera som en hård producent och som en mobil plattform leverantör är att fritt erbjuda FaceTime som en öppen standard precis som de på plats för webben (HTML5 och tillhörande teknik). Genom att göra specifikationen öppet tillgängliga, kan Apple fortsätter att arbeta för att sälja bästa genomförandet av FaceTime programvara och bästa hårdvara för att använda den, och ändå arbeta med partners som har stöd för det och konkurrenter som tar kompatibla versioner på marknaden. Som också kommer att bidra till att förhindra en konkurrent, egen specifikation från frammarsch, vilket skapar en standard krig där alla (även Apples kunder) förlorar.

 FaceTime är stor ny tillämpning av iPhone 4: s nya kameran hårdvara, men det är inte den enda. Nästa segment, del 3, kommer att titta på telefonens nya kameror och och hur de utför både som stillbilder och video inspelningsenheter.  

L�s mer om iPhone 5 release date och information om Apple iPhone 4S p� respektive News Blog site.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar