onsdag 2 maj 2012

Äpple KONTANTER Verizon iPhone


AT & T Inc. är på väg att förlora sin lås på iPhone.

Apple Inc. gör en version av sin iPhone som Verizon Wireless kommer att sälja i början av nästa år, enligt personer med insyn frågan, slutar ett exklusivt avtal med AT & T och skärpa konkurrensen med Google Inc.-baserade telefoner.

medan Apple är på väg att sälja 40 miljoner iPhones över hela världen i år, pekskärmen handenheten står inför trycket i USA från telefoner som kör Googles Android programvara, som har starkt främjat av Verizon Wireless, den största amerikanska flygbolaget av abonnenter.

Apple planerar att börja massproducera den nya iPhone i slutet av året, och det skulle släppas under första kvartalet 2011, säger dessa människor. Telefonen skulle likna IPhone 4 närvarande säljs av AT & T, men skulle baseras på en alternativ trådlös teknik som används av Verizon, säger dessa människor.

Den nya iPhone innebär slutet på den exklusiva arrangemang som AT & T har haft sedan 2007, när Apple VD Steve Jobs introducerade den ursprungliga iPhone. Sedan dess näring iPhone en stor del av AT & T: s tillväxt.

Verizon Wireless har möten med Apple, tillföra kapacitet och testa sina nät för att förbereda den tunga uppgifter lasten iPhone-användare, enligt en person som känner till ärendet. Bäraren försöker undvika den typ av PR-drabbade att AT & T tog när bommen i data-hungriga iPhones överbeskattade sitt nätverk, särskilt i New York och San Francisco.

Flytten skulle ge konsumenterna fler valmöjligheter när det gäller nätverk och kanske prissättning. Verizon nätverk är oprövat i termer av huruvida det tål miljontals iPhone-användare, men studier av Consumer Reports och andra har ingått Verizon har en bättre nätverk än AT & T. Verizon också fortfarande erbjuder obegränsad planer internettjänster data.

Apple står inför ökat tryck att hitta nya vägar för tillväxt på den amerikanska marknaden som de flesta AT & T kunder som ville iPhone nu har köpt dem. Samtidigt ökade telefoner som kör Googles softwarebuilt av Motorola Inc., HTC Corp och othershave i år.
Android smartphone abonnenter i USA uppgick till 10,9 miljoner i augusti, från 866 tusen ett år tidigare, enligt comScore Inc., ett marknadsundersökningsföretag. I jämförelse fanns det 13,5 miljoner iPhone abonnenter i slutet av augusti, en ökning från 7,8 miljoner förra året, säger comScore.

Separat, är Apple utvecklar också en ny iPhone-modell, sade folk informerade på telefonen. En person känner sade den femte generationens iPhone skulle vara en annan form faktor än de som finns idag, säger en person som känner till den nya iPhone planen. Det var oklart hur snart att version skulle vara tillgänglig för Verizon eller andra flygbolag.

Vid en presskonferens onsdag, minskade Verizon Communications Inc. president Lowell McAdam uttala sig om huruvida hans företag snart skulle sälja en iPhone. "Vid något tillfälle våra affärsintressen kommer att anpassa", sade han, med hänvisning till Apple. "Jag är helt anar det, men jag har ingenting att säga."

En taleskvinna för Apple har avböjt att kommentera. The Wall Street Journal mars rapporterade om Apples planer på att bygga en iPhone som fungerar på code division multiple access, eller CDMA, teknik som används av transportföretag som Verizon Wireless och Sprint Nextel Corp

Toni Sacconaghi, en Sanford Bernstein analytiker uppskattar Verizon skulle kunna lägga till mer än 10 miljoner US iPhone kunder, lägga till det kan hjälpa hejda snabbt antagande av enheter som kör Android.

Det var oklart om Sprint Nextel och CDMA-operatörer i länder som Sydkorea, Japan och Latinamerika skulle få CDMA iPhone också.

Många Verizon kunder har clamoring för iPhone år. "Detta är den längsta kör tease i historien av konsumentprodukter", säger Garret Bedrin, en 31-årig Apple fan i Glen Rock, NJ, som planerar att köpa en Verizon iPhone så snart den är tillgänglig. "Så lojal som jag är till Apple, jag lämnar Verizon", sa han.

John Donovan, AT & T: s Chief Technology Officer, inte skulle uttala sig om huruvida AT & T förlorar ensamrätten nästa år men sade iPhone köpare har anledning att välja sitt nät över Verizons. AT & T: s nätverk kan användare surfa på webben samtidigt som samtal, medan Verizons inte kan, sade han.

"Det är inte som vi sitter runt och inte förbereda sig för framtiden," Mr Donovan sade i en intervju onsdag, notera AT & T har också övertygande erbjudanden i Android-telefoner, samt Research In Motion Ltd: s nya BlackBerry Torch.

AT & T har vidtagit åtgärder för hela året svarar oro en förlust av exklusivitet, lägga till nya telefoner till sitt sortiment. Det har också sagt mer än fyra femtedelar av sina kontrakt abonnenter är på familj eller affärsplaner, som gör att byta till en ny bärare mer betungande.

Apples CDMA iPhone utförs av Pegatron Technology Corp, kontraktstillverkning dotterbolag Taiwans Asustek Computer Inc., sade folket informerade i frågan. En talesman för Pegatron avböjt att kommentera.

Apple bestämt från början mot att utveckla en telefon för Verizon att fokusera på en version baserad på GSM, en vanligare mobil teknik som används av AT & T och mest mobiloperatörer i världen har människor känner till de beslut som sagt.

Verizon i dessa tidigare diskussioner, drog sig Apples krav på att Verizon inte tillåta att dess detaljhandeln partners att sälja telefonen, säger personer med insyn i diskussionerna vid . Verizon minskat att ge upp sin förmåga att sälja innehåll som musik och filmer via den egenutvecklade tjänster, säger dessa människor.

Den här gången ansåg Apple en dual-mode telefon som skulle låta användare röra på GSM -baserade nät, en av de personer informerade sa. Men företaget gick i slutändan med en enhet som bara skulle fungera på ett CDMA-nät. Qualcomm Inc. tillhandahåller en viktig kretsuppsättningen för den nya iPhone, enligt en person som känner till ärendet. En taleskvinna för Qualcomm har avböjt att kommentera.

L�s mer om iPhone 5 release date och information om Apple iPhone 4S p� respektive News Blog site.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar