söndag 1 juni 2014

Vad du behöver veta om iPhone 5! - Andra


iPhone 5 release datum

Årets WWDC handlade om mjukvara, inte hårdvara, med Apples fokus på iOS och Mac OS

En ny rapport från Kina senare uppgav att Q3 (som fortfarande innehåller juli) är nu den tidigaste vi se iPhone 5, efter katastrofen i Japan sköt tillbaka leverans av nyckelkomponenter.

Den 20 april 2011, framkom det att iPhone 5 release datum kan vara September 2011 i stället för juni / juli. Detta datum citerades av tre källor som talade till Reuters. Eftersom iOS 5 är inställd på att vara ute i höst, är det ett säkert kort att iPhone 5 kommer att göra sin debut någon gång då.

Den 17 maj rapporterade vi att Phones4U outed iPhone 5 release datum för 21 november 2011. Vi är inte säkra på hur Phones4U skulle veta release datum i detta skede, men, så ta detta utdrag av information med en nypa salt.

iPhone 5 kommer debut tillsammans med iOS 5 i höst

iOS 5 kommer att levereras i höst, säger Apple. Kan detta sammanfaller med iPhone 5?

iPhone 5 formfaktor

The Wall Street Journal rapporterade att: "Apple utvecklar också en ny iPhone-modell, sade folk informerade på telefon En person som känner sade den femte generationens iPhone skulle vara en annan formfaktor än de som finns tillgängliga den.. var oklart hur snart den versionen skulle vara tillgänglig för Verizon eller andra flygbolag. "

Detta har sedan fått stöd av rapporter från Engadget, som anger att designen kommer att vara en "total omprövning".

Visst, det är möjligt eftersom iPhone 3G följdes av 3GS den nya iPhone kommer inte att vara en total uppdatering och vi får se en iPhone 4S (eller iPhone 4GS) innan en iPhone 5.

En iPhone 4S såg mer sannolikt den 16 maj 2011 efter att analytikern Peter Misek skrev: "Enligt våra branschkontroller, bör enheten kallas iPhone 4S och omfattar mindre kosmetiska förändringar, bättre kameror, A5 dual-core processor, och HSPA + stöd. "

Men tidigare rapporter från Kina backas upp av större-screening, metallchassi-idrotts iPhone 5 rykten, så det redesign verkar fortfarande fast på korten.

Den 22 mars 2011, Kina Times rapporterade även att iPhone 5 kommer att innehålla en 4-tums skärm.

Ett rykte som vi täckte den 7 mars 2011 tyder på att den nya iPhone kommer att göra sig av med glaset tillbaka och välja i stället för en metall back som kommer att fungera som en ny iPhone-antenn.

Och en Apple-patent som vi rapporterade om den 7 april 2011 tyder på att vi skulle kunna se på ramen till god användning på den nya iPhone. Patentet beskriver hur visuella indikatorer och beröringskänsliga knappar skulle kunna införlivas i utrymmet runt iPhone-skärmen.

Rykten som vi omfattas den 3 maj 2011, tyder på att det även kan finnas två versioner av den nya iPhone: en "standard" iPhone 5 och en iPhone 5 "pro". Tydligen är Apple köper in komponenter av olika kvalitet, och de delar skulle inte krävas för en enda telefon.

Ett billigare, mindre iPhone 5 - en iPhone nano

En prototypversion av en mindre iPhone sägs existera, byggd för att avvärja konkurrens från billiga Android-telefoner.

Rykten kring en iPhone nano plockas upp igen den 13 februari när Wall Street Journal hävdade att den så kallade "iPhone Nano" existerar och kan även vara till försäljning senare i år.

Dessa iPhone nano rykten kan ha lite sanning, dock. Som vi rapporterade den 18 februari, den New York Times citerar en anonym källa som säger att det inte blir någon mindre iPhone från Apple. "Storleken på anordningen skulle inte variera", säger källan.

En vit iPhone 5

Economic Daily News rapporterar att vita iPhone 5 glas skeppas med en leverantör som heter Wintek vara den enda pekskärmen leverantör för den vita iPhone.

iPhone 5 kommer att stödja 1080p HD p Det är ganska troligt - med tanke på att iPad 2 har stöd för Full HD - att den nya iPhone kommer att göra samma sak .

iPhone 5 specs

Enligt den kinesiska Economic Daily News (via Appleinsider), med undantag för Qualcomm chipset - som skulle ersätta de nuvarande Infineon chipset i iPhone 4 -. Apples hålla sig med samma leverantörer för 2011 iPhone 5G komponenter

Vi förväntar grunderna i iPhone 5 specifikationer för att få en bula - mer minne, snabbare processor och mer förvaring. A5 dual-core ARM-processor från iPad 2 är ytterst sannolikt att finnas med.

specs? En ny antenn, 1,2 GHz-processor (möjligen dual-core) och en större skärm: 3,7 "istället för 3,5". Den iPhone 5 kan också göras av en ny typ av legering, eller kanske kött.

iPhone 5 skärmen

andra rykten som dykt upp den 15 februari 2011, är Digitimes rapporterar om informations förment läckt från komponentleverantörer som hävdar att iPhone 5 kommer att innehålla en större, 4-tums skärm. Digitimes citerar en källa som säger att Apple utökar skärmstorleken "för att stödja Tablet PC-marknaden som säljaren bara har en 9,7-tums iPad på marknaden."

Den 23 maj rapporterade vi om rykten om att iPhone 5 skulle kunna innebära en böjd glasskärm. Dessa rykten kom också från Digitimes, som säger att Apple har köpt mellan 200 och 300 speciella glasskärmaskiner för att de är alltför kostsamt för tillverkarna att investera i.

iPhone 5 eller iPhone 4S kommer också att få en massiv grafiskt uppsving när den rör sig till en dual-core GPU - det kan förebåda äkta 1080p ut från den nya enheten, enligt vår nyhet den 18 januari .

iPhone 5 digital plånbok

Det har varit en del spekulationer om att Apple skulle kunna inkludera Near Field Communication (NFC) teknologi i iPhone 5G, omvandlar den till en slags kredit / betalkort. Men som Techeye.net noterar, "Apple har undersökt NFC före" så det kanske inte vara nära förestående.

Men med den teknik som är inne i Google Nexus S, den tid för NFC kan äntligen vara här.

UPPDATERING: Den 24 februari 2011 rapporterade vi att en Apple-patent har avslöjat en e-plånbok ikonen på iPhone startskärmen. Detta lägger tilltro till ryktet att iPhone 5 kommer att innehålla NFC.

Men den 14 mars 2011, rapporterar i The Independent citerade källor från "flera av de största mobiloperatörerna i Storbritannien", som sade att Apple sa till dem att inte förvänta NFC i iPhone 5. Så kanske vi ska ha att vänta på iPhone 6 för det.

Men vem ska tro? Den 22 mars 2011 Kina Times rapporterade att den nya iPhone kommer att innehålla en NFC-chip.

LTE support

Minst en analytiker tror att iPhone 5 kommer att stödja LTE, supersnabba mobila bredband, i USA. Det skulle göra iPhone 5G en 4G-telefon, vilket inte kommer att vara förvirrande alls. LTE är verkligen på väg - AT & T planerar att lansera sitt LTE-tjänsten under 2011 - men en LTE iPhone har ryktats ett tag. USA Today flöt idén om en LTE iPhone på Verizon förra året.

iPhone 5 kamera

Tala på en live Wall Street Journal händelsen, var Sonys Sir Howard Stringer talar om företagets kamerans bildsensor anläggning i Sendai, en stad som nyligen härjades av den senaste tidens japanska jordbävningen och tsunamin.

Enligt 9to5Mac, sade han något i stil med, "Vår bästa sensorteknik är byggt i ett av de [tsunami] drabbade fabriker. De som går till Apple för sina iPhones. eller iPads. Är inte det något? de köper våra bästa sensorer från oss. "

Andra källor har också sagt att den nya iPhone skulle kunna ha en 8MP kamera.

iPhone 5 pris

Om iPhone 5 är ett steg i utvecklingen som flytten från iPhone 3G till iPhone 3GS då skulle vi förvänta oss att priset för att stanna mer eller mindre samma, men i Storbritannien högre momssatser kan mycket väl innebära ett högre pris taggen.

L�s mer om iPhone 5 release date och information om Apple iPhone 4S p� respektive News Blog site.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar