torsdag 8 september 2011

SÃ¥ du tror att du inte kan ta "Real" Bilder med din iPhone?


Det är lätt att avfärda våra iPhone (eller mobiltelefon) kameror, efter alla de är dolda i vanligt sikte och rätt där varje gång vi "skjut för att låsa upp" våra telefoner. Så du kan inte ta några "riktiga" bilder med dem, eller hur? Kanske du är en av de många fotografer som tycker att det inte är en "riktig" kamera och att få de bästa bilderna fotografiskt du verkligen behöver för att släpa runt en gigantisk DSLR komplett med alla de linser du kan passa in i packningen. Även Ansel Adams var tvungen att använda en mula att bära sin kamera utrustning vid ett tillfälle, eller hur? Så hur kan något som några små och enkla att använda faktiskt ta acceptabla bilder?

Tja, iPhone kameror, fotografering och optik i allmänhet förändrats under åren. Borta är de dagar för att behöva stora kameratillverkare utrustning kamera och modern optik har dikterat att vi nu göra mer med mindre. Kombinera det med tanke n att en erfaren fotograf kommer att veta hur man på bästa sätt utnyttja utrustningen, oavsett utrustning han eller hon har tillgängliga, och du har ett recept för några bra bilder. Visst, det är bra att ha en DSLR som finns, och de flesta iPhone-fotografer kommer fortfarande att ha en till sitt förfogande, men det betyder inte att du inte kan också ta några bra bilder och göra några bestående konstverk med din nya lilla kompis, iPhone kameran.

Spela på Styrkor

Som en fungerande fotograf, spelar jag med styrkan av alla min utrustning. I forna dagar gav stora format kameror mig skarpa och detaljrika bilder, men de var tunga och svåra att arbeta med i trånga situationer. Likaså var 35mm kameror bra för fotografering gatuscener eftersom de gjorde det möjligt för fotografen att gå obemärkt förbi i den urbana djungeln. Mellanformat kameror erbjuds en kompromiss slags-de erbjöd stora nog negativ så att vi kunde retuschera bilder men i en mindre, l ätt att bära paket.Polaroids gav oss snabba resultat så dessa ofta används för att testa belysning men sedan deras färgskala hjälpte förvandla dem till en funky alternativ till "rak" skytte. Nu har iPhone-kameror har kommit med och öppnade upp några nya möjligheter.

Den iPhone är portabel, lätt att använda, lätt att dölja, och inte så skrämmande som en "riktig" kamera. Strukturen på telefonen gör kameran enkel att vinkel. Om du vill ta en bild av underredet på din bil, till exempel, lycka försöker få en kamera 8x10 se där nere, men en iPhone? Ja, du kan hålla lätt det och luta den för att få rätt kameravinkel. Dessutom är bekvämligheten med att ta bort bilder du inte gillar erbjuds tillsammans med lätt tillgång till delar foton med Internet och sociala medier som Facebook. Att försöka ta en bild med en kamera 8x10 utsikt från skott till Facebook på under ett par minuter, det är inte troligt att det händer do ck, naturligtvis, blir resultatet förmodligen helt annorlunda. Så, om det är stora skarpa negativ du är ute efter, ja, vill du förmodligen att passera på iPhone kameran ändå, men du kan använda den för att arbeta vinklarna och få lite skott som annars inte skulle vara tillgängliga för dig som fotograf.

Så hur man spelar in i styrka av iPhone kamera? Tja, till att börja med, är det lätt att hålla i och den passar i fickan. Om du är en av de fotografer som skulle dra nytta av skytte mycket mer och granska dina resultat mer, kan iPhone komma väl till pass här.Du bör tänka på att lägga en till din kamera väskan om du inte redan har gjort.

Den iPhone Kameran är också lätt att komma undan med. Eftersom så många har iPhone och mobiltelefoner i allmänhet, kan vissa anläggningar som annars skulle förbjuda fotografering kan du komma undan med att ta iPhone bilder. Tänk om du alltid har velat ta bilder i en teater, till exempel. Detta är inte den typ av plats du skulle kunna smyga in en kamera, förmodligen inte ens en DSLR, men de flesta folk gå rätt in med iPhone i släptåg så du har en väg in i en annars begränsat ämne eller område med en kamera. Jag påstår inte att du kompromissa nukleära hemligheter här, men detta är något du kan göra det mesta av, särskilt på platser som restauranger, teatrar, butiker och liknande. Du är mindre troligt att bli vräkta, kastas ut eller på annat sätt tas bort om den enda kameran du bär på är faktiskt en telefon.

Den "lätt att komma undan med"-funktionen inte bara stannar vid platsen dock. Vissa ämnen är betydligt mer benägna att öppna upp till iPhone kameran. Eftersom många människor har iPhone själva, de är mindre benägna att vara orolig för att ha sin bild att ta med en mobiltelefon kamera.Detta kan göra för stora porträtt och göra det lättare att ta spontana bilder. Försök att göra det med en större kame ra.

Eftersom kungen skulle säga, det handlar om ämnen

Liksom polaroidbilder från förr, är iPhone väldigt mycket en kamera om ämnen. Vissa ämnen lämpar sig mycket väl till iPhone bildspråk. Träd, himmel, och några typiska Polaroid områden gör det också för intressanta iPhone bilder. Den iPhone Kameran kan ta acceptabla porträtt, särskilt uppriktig porträtt och oväntade bilder på människor. Jag gillar att tänka på min iPhone kamera som den ultimata studentrum fotografering för massorna, det bästa sättet att släppa loss som fotograf släppa loss och bara ha lite kul. Skidbacke, någon?

En av de bästa sakerna med iPhone är att du enkelt kan luta kameran och detta också kommer in i bilden när man arbetar med ämnen. Har en irriterande bakgrund du vet inte hur man kan bli av? Luta kameran. Vill du ta bilder av himlen ur bilen när du flyttar? Luta kameran.Vill du skapa ett intressant porträtt av någon, något helt ovanligt och an norlunda, eftersom du har skjutit din dotter på samma sätt fyrahundra gånger och är nu uttråkad med samma pose? Luta kameran. Med iPhone är det nästan omöjligt att få kameran rakt ändå. Om du har en liten lutning, kan du alltid gå till ett av de program och lägga till några vinjett för att justera saker men luta kameran medvetet kan ge dig några roliga funky resultat. Det är en av de bortglömda sätt att bli av med bakgrund i en bild som tenderar att komma in och gå ut i stil med några års mellanrum, men det betyder inte att du ska överge det i själva verket gör iPhone det enkelt att göra och bara kan föra den tillbaka till förmån igen.

Tre saker du behöver veta om iPhone Foto: Apps, Apps och applikationer

En hel del av det roliga med iPhone fotografering händer med apps. Det finns gott om artiklar om de bästa iPhone apps att ladda ner eller den "måste ha iPhone apps av 2011", så jag tänker inte gå in i detalj om det här , men det finns flera roliga och relevanta som jag trodde att jag skulle nämna .

Till att börja med, många av de program som Hipstamatic och ShakeIt! Polaroid erbjuder antingen plast kamera som bilder eller falska polaroidbilder. Dessa är underbara program att leka med och kan verkligen skapa konstnärliga en av ett slag bilder.

Om du alltid velat prova en fotografisk teknik, som säger att köpa ett fisheye-objektiv, men har saknat medel, tid eller kunskap för att kunna göra det, kan iPhone apps bara vara platsen för dig. Fisheye effekt, falska tilt-shift, Polaroid, och cross-processing är bara några av de effekter du kan få hjälp av iPhone-apps.Många människor är i infrarött fotografi, till exempel, och, även om du har en infraröd omvandlas kameran kan iPhone erbjuda dig en digital förhandsvisning av hur det kan se ut i infrarött. I så fall kan du ställa lätt en iPhone app för att göra IR-bilder, använda den digitala förhandsgransk ningen för att se om du gillar resultat, och sedan använda konverterade kameran för att ta den slutliga bilden. Likaså tilt-shift-objektiv är dyra och iPhone erbjuder upp ett billigt alternativ. Visst, du får inte sant tilt-shift resultat, men alternativet är att få en dyr begränsad användning linsen eller spendera en massa tid i Photoshop få den falska utseende. IPhone ger verkligen acceptabelt resultat här för en bråkdel av kostnaden.

iMixed Media

Konstnärer, målare, och alla som är intresserade av att flytta deras arbete mer till området för blandade media kan dra nytta av iPhone kamera också. Eftersom kameran är lätt att använda, snabb och relativt billig, och eftersom det är så lätt att ladda upp bilder från telefonen till webben (eller till datorn) iPhone kan du både göra saker som att måla på dina foton eller skriva ut på udda papper, tyger, eller liknande. Det är också väldigt lätt att få fyrkantiga bilder och egendomligt formade bilder från iPhone utan att behöva använda ett program som Photoshop. Vissa program som Hipstamatic också ge ett tryckeri, så detta kan vara ett enkelt sätt för dig att få digitala kopior utan att behöva krångla med en skrivare.

Ett av de projekt jag gör med min iPhone skriver ut mina bilder till sex av sex inches torget och sedan montera dem på trä konst styrelser.När monterade i styrelserna, kan bilderna visas, antingen inramat eller inte (använder arbetsytan floater ramar) de kan användas i blandteknik applikationer, såsom encaustic vax, eller så kan du skruva mindre panelerna tillsammans för att göra diptyk och triptyk bilder . Du kan köpa konsoler (hårdvara parentes) på ett ställe som Home Depot (eller en lokal järnaffär) och gångjärn de mindre styrelser tillsammans, vilket skapar en större bit. Du kan också göra polyptychs (något mer än 3) och använda detta som en teknik för att bygga upp större skala arbete.

Med iPhone4, jag kan skriva ut upp till 10 tum med 10 tums ganska enkelt. Genom att starta från ett 10x10 cm styrelse som bas, kunde jag enkelt bygga upp en vägg av iPhone bilder, ordna dem i en fin rutnät form, vilket skapar ett stort torg arbete. Detta kan också göra för enkel transport, eftersom den kan slitas sönder och transporteras, förutsatt att du inkludera instruktioner om hur att pussla ihop den igen.

Diptyker, triptyker och polyptychs ger också en extra form av konstnärligt uttryck, som du får bestämma vilka bilder som går med som andra bilder. När kommissionen lägger fram arbete som denna, är det mycket om den redigering som det handlar om själva arbetet, och som verkligen gör att styrkan i iPhone bilder att lysa igenom. Jag skulle älska att se en storskalig installation som presenteras gillar det här-bara ett tusen små iPhone bilder alla presenterade ihop till en massiv installation. Tänk dig också en modern Andy Warhol "Mari lyn Monroe" stil bild, upprepas om och om igen, för att fylla ett stort utrymme.Hur coolt skulle det vara? Du kan även använda iPhone apps för färgreduktion tekniker, dessa är dyra om det görs på det gammaldags sättet, men iPhone har bekvämt, enkelt ett billigt alternativ för att göra detta.

Kraften i diptyk och triptyken, den enkla medel hinging mindre arbeta tillsammans för att göra något större, något mer imponerande, inte förlorat på iPhone kameran och iPhone också erbjuder alternativ som färgreduktion, cross-behandling och en massa andra läckra alternativ för alternativ utskrift.

Första intryck Vänta Det är inte en iPhone?

Vid det här laget, är några av er beklaga det faktum att tyvärr kan du inte råd med en iPhone eller kanske du använder en annan transportör, en som inte tillåter iPhones på sina nät. Kanske några av er har långsiktiga mobiltelefon avtal och vill inte bryta dem. Så kanske du tänker allt dett a iPhone-grejer är bra men det är ännu inte tillgängliga. Du kanske vill ompröva denna och det finns några alternativ här för dig, oavsett bärare.

Många av de roliga apps finns också tillgängliga på Droid telefoner. Jag är säker på Droid telefon fotografering är lika kul, kanske till och med på vissa sätt roligare än iPhone fotografering, så det är alltid ett alternativ som du kan utforska om du är på ett annat transportföretag (eller bara vill använda en annan telefon.)

För er som bara inte vill ha en mobiltelefon kamera men vill spela med, det finns en annan möjlig lösning där ute. Den senaste versionen av iPod Touch är i princip samma som iPhone bara utan att telefonen lite.IPod Touch är en apparat som ser ut som en iPhone, har program som du kan ladda ner som iPhone har samma kamera som iPhone, och liknande. Den stora skillnaden? Det som saknas i telefonen bitar. Det säljs för ungefär $ 150 - $ 300 och även om det inte erbjuder 3G-nätet som iPhone gör, har det modeller med Wi-Fi och, kanske ännu viktigare, inte kräver ett serviceavtal. Naturligtvis finns det ett par fångster, till att börja med, bara den senaste (nyaste av det nya) modeller av iPod Touch-enheter har en kamera så att få en från försäljningen bin kan vara uteslutet, åtminstone för en liten tag. Också, eftersom den har Wi-Fi men inte 3G, kommer du antagligen kombitrafik bort av något som liknar ett hemnätverk och detta kan utnyttja din förmåga att ladda upp / ladda ner bilder. Det är väldigt enkelt att ladda upp iPhone apps till Internet-hot spots som Flickr, till exempel, inte så mycket med iPod Touch, även om detta beror på var du bor och hur mycket Wi-Fi finns tillgängligt runt din plats. För er som har en router, ett hemnätverk, eller bor nära en Starbucks, är detta förmodligen en icke-fråga ändå.

Slutligen, liksom de flesta iPhone (den 4-modellen som jag har inkluderat) Några av d e program som inte var skrivna med iPod Touch i åtanke så att de inte kan fungera lika bra eller kan krascha. Eftersom program är relativt billiga och du kan nog hålla sig till några av de mer populära, kanske detta inte så mycket av en fråga.

Allt som allt kan det hända att iPod Touch vara ett lönsamt alternativ för dem som vill spela i fotot värld av iPhone utan ett långsiktigt engagemang av en mobiltelefon.Det är precis som att ha en iPhone utan telefon bitar och lika mycket en kamera som iPhone är, bara det inte binder dig till ett kontrakt.

Framtiden som ringer, svara i telefonen

IPhone är här för att stanna. Det finns massor av iPhone apps, är kvaliteten på kamerorna bättre alltid, och det finns nu även rykten om att Apple kommer att lansera en kamera linje. Den iPhone blir i händerna på fler och fler fotografer varje och vardagliga, är den enda frågan kommer de etablerade fotograferna verkligen anamma det? Jag tror att de red an har i viss utsträckning och de som inte kommer snart nog. Den iPhone har en hel del trevliga funktioner, men det är inte den perfekta kameran, sedan igen, är ingenting. Det bästa av fotografer kommer att lära sig att arbeta någon kamera eller någon utrustning till sin fördel. De kommer att lära sig vad det är bra för, vad den inte kan göra mycket bra, och de kommer att arbeta inom dess begränsningar för att skapa den bästa bilderna. Detta gäller för alla kameror och iPhone kamera är inte annorlunda. Leta efter iPhone kameror för att lägga till nya funktioner, leverans tillägg som t.ex. makro-objektiv och även bilagor, leta efter bättre program och bara gå ut och ha mer kul med din iPhone kamera. Den enda riktigt "dåliga" kameran är den du aldrig använder.

.


Läs mer om iPhone 5 release date och information om Apple iPhone 4S på respektive News Blog site.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar