fredag 11 januari 2013

Apple lanseringsdagen Moments: iPhone Pressmeddelanden genom åren - Teknik


Camping out Apple-butiker uppfanns under lanseringen av den första någonsin iPhone den 29 juni 2007. Den första generationen av den smarta telefonen dubbade som "Jesus telefon", var tillgängliga för konsumenter kl 6:00 till ett belopp av $ 600. Folk väntade på kö för långa timmar så de tog solstolar, madrasser och parasoller i väntan på sin tur. iPhone fanatiker i vissa delstater i USA modiga skyfall bara för att få sina händer på den efterlängtade smartphone. En Fifth Avenue köpare uppradade i timmar för att få sin flickvän en iPhone som kommer att gå med en förlovningsring när han får ner på ett knä och föreslå. En 44-årig grafisk formgivare hunnit beställa fina middagar väntan utanför butiken genom att ha foie gras och mousserande saft levereras. En miljon enheter såldes 74 dagar och totalt iPhone original såldes över hela världen.

lanseringen av iPhone 3G var kanske det mest irriterande bland alla iPhone utgåvor. Enheten var billigare än sin föregångare och släpptes i 21 länder. iPhone 3G fanns 08:00 den 11 juli 2008. Men var bättre priser överskuggas av kollapsen av Apple iTunes registreringssystemet. Detta innebar miljontals användare inte kunde använda sina iPhones. Många kunder var så upprörd över glitch i det nätverk som Apples lager minskade med 2%. Den första kunden att lämna butiken med en iPhone 4G i handen uppradade midnatt innan. Enligt Apple har mer än 6900 tusen iPhone 3Gs sålts och de träffar 1 miljon i 3 dagar.

iPhone 3GS såg dagens ljus den 8 juni 2009. Under denna tid, får Apple och AT & T förbeställningar. Jämfört med föregående iPhone versionen var 3: e generationen "Speed" lanserades endast i 8 länder. Istället för en lång rad i butik, kom 2 långa rader: en för de som placerat avancerade order och den andra för dem som köper på plats. Köpare som var på förbeställa lista var serveras så tidigt som 7:00 medan de som är avsedda för att köpa i butiken delgavs så snart det öppnas. Detta kan vara en orsak till de kortare än vanligt köer i Apple-butiker. En annan faktor var vädret. Vädret i New York var som chilliest, blekaste och blötaste - detta innebar att så få som 20 personer var i linje vid 4 på morgonen. En dålig nyhet för iPhone fanatiker som beställningar i förväg var väntetiden cirka 2 veckor. Samma som tidigare lanseringar, var folk tålmodigt väntar i rad behandlas med gratis kaffe och te. En miljon iPhone 3GS såldes i sin första helg och mer än 5 miljoner enheter såldes under ett kvartal.

senaste rabalder lägga till upp till de episka iPhone lanseringar är frisättningen av IPhone 4 i 24 juni 2010. Släppt på en torsdag, var iPhone 4G lansering kännetecknas av långa linjer och livliga köpare. Vuvuzelas, den ökända sydafrikanska plast horn, blared innan Apples butiker. I Fifth Avenue Bara svärmade 600 personer runt kvarteret. Gratis muffins delades ut till människor som väntar i linje. Det var också ganska intressanta berättelser om uthållighet hos iPhone fanatiker. En person väntade i linje för mer än 27 timmar. Den sista platsen före i kön barrikaden var fastnat med en köpare som radas upp på 4:00 am. Den första köparen att få sina händer på en IPhone 4 lämnade butiken vid 7:00 am. Han överlevde 4 timmars väntan bara för att fylla i online-förbeställa registrering på grund av en systemkrasch. På dagen för IPhone 4 release, var han tvungen att vänta ytterligare 48 timmar utanför Apple Store och hävdar sitt köp.

Många webbplatser, forum och bloggar dedikerade till iPhone 5 har liknande spekulationer om lanseringen av nästa fantastiska iPhone. De tror alla att iPhone 5 kommer att nå marknaden i mitten av september i år. Diskussioner, spekulationer och förväntningar på den virtuella ryktesspridning om iPhone 5 är testamenten till populariteten av varumärket och den höga att det oftast aldrig misslyckas med att ge Apple konsumenterna varje gång en ny generation av iPhone är född.

Bortom konsumism, är en anledning till att det hela tiden kommer att bli en lång linje när den senaste iPhone kommer att nå marknaden tillfredsställandet att köpare får efter överlevande långa köer, hunger och utmattning. Inget slår en belöning tjänat med blod, svett och tårar.

L�s mer om iPhone 5 release date och information om Apple iPhone 4S p� respektive News Blog site.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar