söndag 12 augusti 2012

Vad du behöver veta om iPhone 5! - Övrigt


iphone 5 releasedatum

Årets WWDC handlade om mjukvara, inte hårdvara, med Apple fokuserar på iOS och Mac OS

En ny rapport från Kina uppgav senare att Q3 (som fortfarande innehåller juli) är nu den tidigaste vi kommer att se iPhone 5, efter katastrofen i Japan sköt tillbaka leveranserna av viktiga komponenter.

Den 20 april 2011, framkom det att iphone 5 releasedatum kan vara September 2011 snarare än juni / juli. Detta datum angavs av tre källor som talade med Reuters. Som iOS 5 är inställd på att vara ute i höst är det ett säkert kort att iphone 5 kommer att göra sin debut någon gång då.

Den 17 maj rapporterade vi att Phones4U outed iphone 5 releasedatum som 21 november 2011. Vi är inte säkra på hur Phones4U skulle veta release datum på detta stadium, dock så ta detta utdrag av information med en nypa salt.

iphone 5 kommer debut tillsammans med iOS 5 under hösten

iOS 5 skickar under hösten, säger Apple. Kan detta sammanfaller med iPhone 5?

iphone 5 formfaktor

Wall Street Journal rapporterade att: "Apple är också att utveckla en ny iPhone-modell, sade folk informerade på telefon En person känner sade den femte generationens iPhone skulle vara en annan form faktor än de som finns idag det.. var oklart hur snart att version skulle vara tillgänglig för Verizon eller andra flygbolag. "

Detta har sedan backas upp av rapporter från Engadget som staten designen kommer att vara en "total omprövning.

Naturligtvis, eftersom iPhone 3G följdes av 3GS det är möjligt att nya iPhone kommer inte att vara en total uppdatering och vi får se en iPhone 4S (eller iPhone 4GS) innan en iPhone 5.

En iPhone 4S såg mer sannolikt den 16 maj 2011 efter analytikern Peter Misek skrev: "Enligt våra branschens kontroller bör enheten kallas iPhone 4S och inkludera mindre kosmetiska förändringar, bättre kamera, A5 dual-core processor, och HSPA + stöd. "

dock backas tidigare rapporter från Kina upp större skärmad, metall chassi-sport iphone 5 rykten, så redesign verkar fortfarande fast på korten.

Den 22 mars 2011 rapporterade Kina Times också att iphone 5 kommer att innehålla en 4-tums skärm.

Ett rykte har vi täckt den 7 mars, 2011 tyder på att den nya iPhone kommer att göra sig av med glaset tillbaka och välja istället för en metall back som kommer att fungera som en ny iPhone-antenn.

Och en Apple-patent som vi rapporterat om den 7 April 2011 tyder på att vi kunde se ramen till god användning på nya iPhone. Patentet beskriver hur visuella indikatorer och touch-känsliga knappar skulle kunna införlivas i utrymmet runt iPhone-skärmen.

Rykten om att vi omfattas den 3 maj 2011, tyder på att det även kan finnas två versioner av den nya iPhone: en "standard" iphone 5 och en iphone 5 "pro. Tydligen är Apple köpa in komponenter av olika kvalitet, och dessa delar skulle inte krävas för en enda telefon.

billigare, mindre iPhone 5 - en iPhone nano

En prototyp version av en mindre iPhone sägs existera, byggd för att avvärja konkurrens från billiga Android telefoner.

Rykten kring en iPhone nano plockas upp igen den 13 februari när Wall Street Journal hävdade att den så kallade "iPhone nano" existerar och kan även vara till försäljning senare i år.

De iPhone nano rykten kan hålla lite sanning, dock. Som vi rapporterade den 18 februari, citerar New York Times en anonym källa som säger att det kommer att vara mindre iPhone från Apple. "Storleken på enheten inte skulle variera", säger källan.

En vit iPhone 5

Economic Daily News rapporterar att vitt iPhone 5 glas fraktas med en leverantör som heter Wintek är den enda pekskärmen leverantör för den vita iPhone.

iPhone 5 kommer att stödja 1080p HD

Det är ganska troligt - eftersom iPad 2 har stöd för Full HD - att den nya iPhone kommer att göra detsamma .

iPhone 5 specs

Enligt den kinesiska Economic Daily News (via AppleInsider), med undantag av Qualcomm chipsets - som skulle ersätta de nuvarande Infineon chipset i iPhone 4 -. Apples fastnar med samma leverantörer för 2011 iPhone 5G delar

Vi kan förvänta sig grunderna i iPhone 5 specs för att få en bula - mer minne, snabbare processor och mer lagringsutrymme. A5 dual-core ARM-processor från iPad 2 är mycket sannolikt att ingå.

specs? En ny antenn, 1.2GHz processor (eventuellt dual-core) och en större skärm: 3,7 "i stället för 3,5". Den iPhone 5 kan också göras av en ny typ av legering, eller kanske kött.

iPhone 5 skärmen

I andra rykten som dykt upp den 15 februari 2011, är DigiTimes rapporterar på information förmodligen läckt ut från komponentleverantörer som hävdar iPhone 5 kommer att innehålla en större, 4-tums skärm. DigiTimes citerar källan som säger att Apple expanderar skärmstorleken "för att stödja marknaden Tablet PC som säljaren bara har en 9,7-tums iPad på marknaden."

Den 23 maj rapporterade vi på rykten om att iPhone 5 skulle kunna innebära en välvd glasskärm. Dessa rykten kom också från DigiTimes, som sade att Apple har köpt mellan 200 och 300 specialglas skärmaskiner för att de är för dyrt för tillverkarna att investera i.

iPhone 5 eller iPhone 4S kommer också att få en massiv grafiskt uppsving när den flyttar till en dual-core GPU - det kan förebåda äkta 1080p ut från den nya enheten, enligt vår nyhet den 18 januari .

iPhone 5 digitala plånbok

Det har varit en del spekulationer om att Apple kan omfatta Near Field Communication (NFC) teknologin i iPhone 5G och omvandlar den till ett slags kredit / betalkort. Men som Techeye.net noterar, "Apple har tittat på NFC före" så det kanske inte vara nära förestående.

Men med den tekniska är inne i Google Nexus S, kan tiden för NFC är äntligen här.

UPPDATERING: Den 24 februari 2011 rapporterade vi att en Apple-patent har avslöjat en e-plånbok ikonen på iPhone startskärmen. Detta bidrar tilltro till ryktet att iPhone 5 kommer att innehålla NFC.

Men den 14 mars 2011, citerad rapporter i Independent källor, från "flera av de största mobiloperatörerna i Storbritannien", som sade att Apple sa åt dem att inte förvänta sig NFC i iPhone 5. Så kanske vi får vänta på iPhone 6 för det.

Men vem tro? Den 22 mars 2011 Kina Times rapporterade att den nya iPhone kommer att innehålla en NFC-chip.

LTE support

Minst en analytiker tror att iPhone 5 kommer att stödja LTE, supersnabba mobila bredband, i USA. Det skulle göra iPhone 5G en 4G telefon, som inte kommer att vara förvirrande alls. LTE är verkligen kommer - AT & T planerar att bygga ut sin LTE service i 2011 - men en LTE iPhone har ryktats ett tag. USA Today flöt idén om en LTE iPhone Verizon förra året.

iPhone 5 kamera

tal vid en live Wall Street Journal händelsen var Sonys Sir Howard Stringer talar om företagets kamerans bildsensor anläggning i Sendai, en stad som nyligen härjades av den senaste japanska jordbävningen och tsunamin.

Enligt 9to5Mac, sade han något i stil med, "Vår bästa sensorteknik är byggt i en av [tsunamin] drabbade fabriker. De går till Apple för sina iPhones. eller iPads. Är inte det något? De köper våra bästa sensorer från oss. "

Andra källor har också sagt att den nya iPhone kan ha en 8MP kamera.

iPhone 5 Pris

Om iPhone 5 är ett steg i utvecklingen som övergången från iPhone 3G till iPhone 3GS vi kan förvänta att priset att bo mer eller mindre desamma, även om de brittiska högre momssatser kan mycket väl innebära ett högre pris taggen.

L�s mer om iPhone 5 release date och information om Apple iPhone 4S p� respektive News Blog site.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar