torsdag 21 februari 2013

Musikindustrin: Hur Apple ändrade det - Teknik - Prylar och Gizmos


ursprungliga iPod blev en industri fenomen att andra företag har försökt att efterlikna. Tanken bakom iPod var grundläggande: ge användarna en punkt där de kan spara alla sin favoritmusik, vilket bär digitala bibliotek enkelt. CD-spelare inte längre behövs, och gått var behovet av att hålla de stora cd väskor som höll hundratals cd-skivor i ett paket. Med iPod kan användarna bära tusentals timmar av musik i sina händer utan krav på hundratals cd-skivor. Allteftersom tiden avancerade, iPod ändrade form, ökade sin batteritid, skapat nya linjer iPod Classic fall och byggde en ny linje av produkter i stället för den klassiska click-wheel-enheten.

iPod Mini

När iPod mini kom, försökte Apple att ändra den ikoniska elektroniska igen och utvecklade en mindre, billigare version av sin enhet, vilket skapar en av de mest populära produkter i iPod historia. Mini var inte bara en utlöpare av sin äldre bror, Mini var överkomliga, lätt att bära och bäst av allt, färgglada. När iPod mini kom till, fann det omedelbart succé och blev en av de mest populära Apple-enheter, och framgången för enheten berodde till stor del på de egenskaper man har delat med sina äldre, större bröder.

iPod Video

iPod Video småningom skulle bana väg för andra elektronik, såsom iPhone och även iPod Touch. IPod photo var den första iPod i färg, tillåter människor att ställa foton på sina elektronik med populära program som iPhoto och Windows Media. IPod Video tog saker ett steg längre och gav individer möjlighet att placera musikvideor, filmer hem och digitala filmer på sin iPod. Men vad var en stor framgång om iPod Video har återuppbyggnaden av iTunes, som flyttade från att sälja bara musik att sälja musikvideor, TV-program och även filmer till sina användare.

iPhone

Hade Apple aldrig upplevt lycka med iPod, skulle iPhone inte har skapats. Men innan iPhone skapades var MotoRocker Apples första försök på telefon företag, vilket gör att Motorola att utforma telefon men ladda den med Apples operativsystem. Det Rocker var ett stort misslyckande och få användare prisade telefonen, så istället för att ge upp, skapade Apple sin egen telefon och laddade den med sitt operativsystem, det var iPhone. Den iPhone införde en ålder av pekskärmen med sina ursprungliga kontroller, patenterad multi-touch teknik och kapacitet Internet. Varje generation av iPhone såg tillbehör görs för enheten, t.ex. iPhone 3GS skal, iPhone bilradioapparater och dockningsstationer.

L�s mer om iPhone 5 release date och information om Apple iPhone 4S p� respektive News Blog site.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar