fredag 16 november 2012

iPhone 4G vs Nexus One - Teknik


smarta telefonen marknaden har exploderat under det senaste året eller så. Varje mobiltelefon transportören har arbetat med att producera och marknadsföra den största och bästa telefonen med funktioner som kan jämföra och slå alla andra bärare i marknaden. Apples iPhone har varit en av ledarna på marknaden men konkurrensen är varmt medan nya telefoner släpps varje månad. En av iPhone direkta konkurrenter är Nexus One. Låt oss se hur deras funktioner jämfört med se vilken av dessa är totalt sett en bättre telefon.

Nexus One är en smart telefon likt iPhone men är en Google-produkt. Hårdvaran i det verkar överlägsen iPhone men samtidigt hur ofta användarna bryr sig om de interna specifikationerna så länge det utför vad den behöver för att göra? Sanningen är inte alltför ofta. Folk vill se resultat och de vill snygga, blanka, och fungerande. Nexus One har mycket att leva upp till om man planerar att konkurrera 4G och ärligt, jag tror inte det är möjligt.

Låt oss börja med skärmupplösningen. Alla vet att större är bättre eftersom det passar mer. Nexus One har en skärmupplösning på 800x480, medan den nya iPhone kommer att bli 960x640, en anständig ökning.

processor den nya iPhone är ännu en anmärkningsvärd punkt. Många källor säger att A4 systemprocessor kommer att genomföras i iPhone. För dem som är obekanta, har iPad också samma processortyp och familj. Tvärtom har Nexus One en 1GHz qualcom QSD Snapdragon.

ägandekostnaden mellan de två är där Nexus One kommer ut framåt. AT & T har ofta kritiserats för data plan som krävs med iPhone. Det beräknas att en iPhone kommer att kosta ungefär $ 3.167 under sin livstid, medan Nexus One är flera hundra dollar billigare på $ 2.707.

Nexus One har också en överlägsen batteritid eftersom det är en 3.7V 1400mAh medan iPhone har tidigare ett 1219mAh lämnar en skillnad på ca 2 timmar i batteritid mer med Nexus. 4G har hävdats att åtgärda problemet men men det mesta är rent spekulation. Det har varit en av de största bristerna i iPhone serien ändå.

En av de största bristerna i Nexus är för reparation. De har inte egen del leveranskedjan så om något händer för att bryta HTC har att reparera den efter att du skicka den där kan vara ganska kostsamt, medan Apples butiker kan åtgärda iPhone problem direkt på plats när du går in ett. Detta är en stor skillnad för människor som vill omedelbar tillfredsställelse.

För nu om bara tid kan berätta vad som helst. Apple gillar att hålla saker och ting och varje specifikation som har släppts är spekulation från de analytiker som har varit oroligt väntar på att se vad den nya iPhone kommer att få på marknaden. Det har några hård konkurrens dock.

L�s mer om iPhone 5 release date och information om Apple iPhone 4S p� respektive News Blog site.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar