fredag 16 november 2012

Google Nexus One vs iPhone 3GS - Teknik - Mobiltelefoner


För några månader sedan genomförde Consumer Electronics Association (CEA) sin årliga International Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas, Nevada. Det var under denna tid som Google meddelade sitt Android-telefon, Google Nexus One. Denna mobiltelefon som kan konkurrera iPhone sägs ta smartphones till nästa nivå.

Hur Nexus One mässa med Apples iPhone? Vilka är fördelarna med den här Android-telefon? Är det en långt mer överlägsen mobiltelefon än iPhone? Låt oss ta en titt på några av de funktioner i Android-telefon.

bättre funktioner

När man talar om displayen överglänser Nexus One definitivt iPhone. Denna smartphone från Google kommer med en 3,7 tums AMOLED pekskärm som skapar levande färger med upplösning på 480 800 bildpunkter i motsats till iPhone 3,5 TFT pekskärm med endast 320 x 480 bildpunkter.

Nexus One är också betydligt lättare än iPhone. Det är 5 gram lättare än iPhone med en vikt på 130 gram.

Denna mobil anses också av de flesta att ha en mer flexibel startskärm än iPhone. Detta beror på att Apple ursprungligen utformat iPhone att innehålla endast ett fast antal ansökningar till en enda skärm. Men på grund av ankomsten av App Store, expanderade Apple genom att lägga till fler sidor för app ikoner.

Varje app hämtat kommer att dyka upp på en av sidorna tills det är fyllt. Med Nexus One, men kan användare välja vilka ikoner för program för att placera på startskärmen.

Android-telefonen levereras med en 1 GHz Qualcomm Snapdragon-processor. Det anses vara snabbare än iPhone eftersom iPhone kommer med en 600 MHz ARM Cortex A8-processor. Detta gör driften av applikationer i Nexus One mycket snabbare.

Multitasking

En av de viktigaste fördelarna med Nexus One över iPhone är dess förmåga att köra fler än ett program åt gången, eftersom iPhone inte köra program från tredje part i bakgrunden. Med ansökan Pandora, till exempel, kommer att köra den på iPhone inte låta användaren köra några andra program. Nexus One användare svär att de aldrig en gång kommit in i en situation där de behövs för att ge upp vissa tillämpningar för att påskynda telefonen.

batteri och kamera

Nexus One levereras med ett löstagbart batteri till skillnad från iPhone där Apple förseglade i batteriet. Detta är en fördel särskilt för dem som alltid reser. De kan helt enkelt packa upp ett reservbatteri och byta den när allt deras huvudsakliga batteriet tar slut.

Kameran är 5 megapixel vilket är bättre än iPhone 3,15 megapixel kamera. Google har lagt till fler funktioner i kameran som autofokus och leende upptäckt. Nexus One Kameran levereras också med LED-blixt.

Apples iPhone kan ha varit prototypen för smartphones, det kan ha revolutionerat mobiltelefoner med all sin teknik. Men tre år efter lanseringen av den första iPhone kommer Nexus One, som har visat sig vara en mer lovande smartphone än iPhone.

L�s mer om iPhone 5 release date och information om Apple iPhone 4S p� respektive News Blog site.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar