tisdag 20 november 2012

De medicinska Mobile Apps för läkare - Teknik - Mobiltelefoner


Enligt Manhattan Research företag, finns det cirka 1.500 apps för sjukvårdspersonal enbart. Under 2009 läkare som äger smarta telefoner kraftigt 64% från året innan. Samma år har antalet läkare som äger iPhones fördubblats. Det uppskattar att år 2012 kommer 81% av läkarna har smarta telefoner med medicinska installerade appar. Denna marknad fortsätter att blomstra med många användbara medicinska mobila apps flyga den virtuella iTunes hyllan varje dag. De kreativa och ovärderliga program erbjuds lämna sjukvårdsområdet och även hälsa försäkringsmäklare i evig vördnad. Värt att notera är att de flesta av dessa hälso program inte regleras av FDA, men detta kan snart ändras. Nedanför är en lista över de bästa mobila applikationer för läkare och vårdpersonal.

Epocrates Rx är en klinisk referens program som ger information om läkemedel, sjukdomar, labb, och läkemedelssäkerhet för läkare vid vårdplatsen. Den mobila appen visar drog bilder som presenterar en mängd information, inklusive riktningar, biverkningar, etc. .. tillsammans bilden. En unik egenskap är multicheck där programvaran kan ge information om de negativa effekterna av samverkan mellan en patients läkemedel cocktail. En annan funktion är möjligheten för den medicinska mobil app för att identifiera läkemedel med tanke på läkarens beskrivning av läkemedlet (t.ex. färg, piller form och etc.). Epocrates erbjuder även ett CME krediter program på den medicinska iPhone där allt från att studera till att ta proven görs på läkarens fingertoppar utan resande krångel, att inte tala om att allt arbete sparas och spåras via webbprogrammet.

Kompatibilitet: iPhone, Palm, Windows Mobile, Blackberry och Android

Pris: Fyra versioner erbjuds allt från gratis Epocrates Rx till Epocrates Essentials Deluxe, som kostar $ 199 på ett ettårskontrakt och $ 299 på två års kontrakt. Grupprabatter finns tillgängliga.

Medscape, som är en del av WebMD, liknar funktioner till Epocrates Rx utom Medscape svartabörshajar ett omfattande bibliotek av kliniska och droger referenser och erbjuder video till sin portfölj av erbjudanden.

Kompatibilitet: iPhone bara för nu men Blackberry kommer snart

Pris: Gratis

Medcalc är, du gissade rätt, en medicinsk kalkylator. Den mobila applikationen stödjer amerikanska och SI-enheter. Den iPhone app kan beräkna medicinska formler. Läkaren eller medicinsk personal kan söka efter formler baserade på namn eller sökord. De kan se en lista över nyligen visade formler och de kan arkivera favorit ekvationer.

Kompatibilitet: iPhone

Pris: Gratis

Medicinsk laboratorietester ger en snabbreferens till normala lab-värden av vanliga kliniska laboratorietester. Det finns en kortfattad hänvisning till över 100 blodprover. Både sök-och nyligen visade funktioner är tillgängliga. Referensvärdena i USA och SI-enheter.

Kompatibilitet: iPhone

L�s mer om iPhone 5 release date och information om Apple iPhone 4S p� respektive News Blog site.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar