tisdag 13 november 2012

Försäkring för iPhone - Inte en bra affär för alla - Teknik - Mobiltelefoner


början av 2010 meddelade AT & T att de skulle erbjuda en försäkring plan för att täcka alla nya iPhone. Planen kostar $ 13,99 dollar per månad, och skall undertecknas inom 30 dagar efter köpet en ny iPhone. Tillkännagivandet var stora nyheter för iPhone-ägare som har bestört över bristen på en försäkring alternativ för sina enheter. För mig förlorade tillkännagivandet sitt skimmer när jag tänkte på vad en dålig affär det är.

Låt oss först tala om vad försäkringen egentligen är. Det är fred i sinnet, helt enkelt. Du samtycker till att betala pengar till ett företag och får ingen produkt eller tjänst i gengäld. Allt du får är ett löfte om att försäkringsgivaren ska betala i händelse av en förlust. Ofta kan förlusterna bli enorma (t.ex. en översvämning, plötslig död eller hemma eld). Men eftersom dessa händelser är statistiskt osannolikt att hända och försäkringsbolagen vet det, kommer kostnaden för en sådan sinnesfrid till en tillräckligt låg kostnad för att vara ett bra värde.

Men vad händer om någon form av förlust inträffar oftare (en sprucken iPhone-skärm eller en bilolycka med en tonåring, till exempel)? Vad gör ett försäkringsbolag göra för att ta hänsyn till det? Tja, pris de premier högre eftersom det finns en högre sannolikhet att en förlust kommer att inträffa. Om försäkringsbolaget inte prissätta premier tillräckligt hög kommer försäkringsbolaget går i konkurs.

Så, hur mycket kostar sinnesfrid kostnaden för en $ 600 eller $ 700 iPhone som bryter oftare och kostar mer än många andra smarta telefoner? Tja, det är ett pris som jag inte tror är en bra affär. Först av allt, på $ 11,99, premier ensamma $ 287,76 för den tid ett två-års kontrakt. Dessutom, om du har en IPhone 4 med valfri storlek minne eller eller en iPhone 3GS med minne allt över 16GB, måste du betala en självrisk på $ 199 att ersätta din skadade enheten innan du kan få en ersättare. Det adderas är $ 486,76. Det är en enorm summa pengar för att säkerställa en telefon som kostar $ 700 för den dyraste 4: e generationen iPhone på marknaden och $ 600 för nästa modell ner. 3GS iPhone kostar ännu mindre att ersätta.

Varför inte, istället för att betala en så hög premie för försäkring, dra fördel av en iPhone reparation företag? En enkel Google-sökning visar att många seriösa företag deltar i iPhone reparation. Du kan fixa en sprucken 4:e skärm generationens iPhone för $ 199 dollar. Många av dessa företag kommer helt renovera en 3GS iPhone för mindre än $ 199. Och du sparade $ 11,99 per månad.

Tänk, kan du vara berättigad till en tvåårig uppgradering när du faktiskt bryta din telefon som gör att du kan byta din iPhone bara genom att gå till en annan två-års kontrakt och betala $ 199. Du skulle även få en nyare modell.

Summan av kardemumman är att innan du låter dig bli talade till försäkring med en säljare, se till att denna sinnesfrid är värt kostnaden enligt din egen livsstil. Mät kostnaden mot risken. AT & T rep får provision för att sälja försäkringar och kommer alltid att rekommendera den. AT & T inte reparera inte enheterna och därför inte göra några pengar om kunderna vet att de kan få sin telefon reparerad håll. Priset på månatliga bidraget ger upp, och om du är en person som normalt inte går sönder elektronik eller förlora saker, så dina pengar går till spillo.

L�s mer om iPhone 5 release date och information om Apple iPhone 4S p� respektive News Blog site.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar