tisdag 2 oktober 2012

iPod Touch berättelse avslöjade - Teknik - Prylar och Gizmos


När Apple lanserade iPod video i 2005, började folk att fråga hur ser den nya versionen av iPod. Vad verkade uppenbart är att mediaspelaren behövs för att ha en större skärm. Den 2,5-tums LCD-var nog då för att surfa genom sånger och förteckningar över konstnärer, men var för liten för att titta på video, speciellt i widescreen-format.

Kärnan iPod design är stor och perfekt anpassade till dess dimension eftersom om man gör det större inte skulle vara det bästa alternativet. Apple-fans satsat nästan på att nästa iPod kommer att ha den största ytan en enda skärm en. Det kommer att ha som en virtuell klickhjul och widescreen video spelas på en horisontell skärm.

klassiska iPod har förvandlats till iPod Touch. En bildskärm täcker de flesta av den främre delen av iPod Touch gör det att se ut som en iPhone (men utan telefon kapacitet). IPod touch har inte den virtuella klickhjulet. Istället används det samma gränssnitt som kallas multi touch ägs av iPhone. Du använder dina fingrar och pekskärm för att navigera genom musik, videor och andra filer.

iPod touch är den första iPod med trådlös kapacitet utan möjlighet att använda den för att synkronisera med en dator eller iPod. Du kan använda den för att surfa på webben, titta på YouTube videor eller ladda ner musik från iTunes Music Store. Tack vare sin widescreen-skärm och WiFi kapacitet, markerar iPod touch en stor milstolpe i utvecklingen av den klassiska iPod.

iPod Touch FeaturesIt är lätt att tänka på iPod touch som en avskalad version av iPhone i stället för en trimmad iPod. IPod touch är lite mindre och väger lite mindre än iPhone. Men iPod touch har ett batteri som räcker lite längre än det på iPhone. Den iPhone har cirka 24 timmar ljud eller sju timmar video speltid och iPod touch kan spela 36 timmar ljud eller sex timmar video på en full charge.The iPod touch startskärmen också ser ut som iPhone, men med färre ikoner. Från startskärmen kan du få till iPhone e-postklient, sms-funktioner, digitalkamera och insamling av miniprogram som kallas widgets. Och naturligtvis kan du också använda iPhone som en mobiltelefon. IPod touch delar inte någon av dessa funktioner, men de två enheterna har ett par saker gemensamt, inklusive: * Flashminne (8 eller 16 GB för iPhone, 8, 16 eller 32 GB för iPod touch) * WiFi kapacitet (802.11b / g) * webbläsaren Safari * Ljud, video och foto lagring och uppspelning * YouTube-video-spelare * Kalender och kontakter som fas med datorn * Klocka och applikationer räknare * Tillgång till iTunes Music Store via WiFi * Dock och hörlursanslutningar IPod touch kostar också ungefär lika mycket som en iPhone eller en iPod classic, men var och en av dessa enheter har avsevärt olika funktioner och möjligheter. Här är en neddragning av kostnaderna: * iPod touch: $ 229 för 8 GB, 299 $ för 16 GB, 399 $ för 32 GB * iPhone: $ 199 för 8 GB eller 299 $ för 16 GB, plus kostnaden för en mobiltelefon serviceplan * iPod classic: $ 249 för 120 GB * iPod nano: $ 149 för 8GB, $ 199 för 16 GB * iPod Shuffle: $ 49 för 1 GB, 69 $ för 2 GB [källa: Apple] När det gäller lagringsutrymme, är iPod touch jämförbar med iPhone och iPod nano, men det finns även i en 16 GB-modellen. Det kostar ungefär lika mycket som iPhone, men det är betydligt dyrare än nano, som kostar mindre än $ 200. IPod touch har också mycket mindre lagringsutrymme än iPod classic, men deras priser är ungefär lika. När du köper en iPod touch, kommer du inte nödvändigtvis få mer utrymme för musik och videor än du kommer med andra iPod-modeller. Du är i huvudsak betala extra pengar för WiFi kapacitet, en widescreen-skärm och en tryckkänslig användargränssnitt.

Det är lätt att tänka på iPod touch som en avskalad version av iPhone i stället för en trimmad iPod. IPod touch är lite mindre och väger lite mindre än iPhone. Men iPod touch har ett batteri som räcker lite längre än det på iPhone. Den iPhone har cirka 24 timmar ljud eller sju timmar video speltid och iPod touch kan spela 36 timmar ljud eller sex timmar video på en full laddning.

iPod touch startskärmen ser också ut som iPhone, men med färre ikoner. Från startskärmen kan du få till iPhone e-postklient, sms-funktioner, digitalkamera och insamling av miniprogram som kallas widgets. Och naturligtvis kan du också använda iPhone som en mobiltelefon. IPod touch delar inte någon av dessa funktioner, men de två enheterna har ett par saker gemensamt, bland annat:

* Flashminne (8 eller 16 GB för iPhone, 8, 16 eller 32 GB för iPod touch) * WiFi kapacitet (802.11b / g) * webbläsaren Safari * Ljud, video och foto lagring och uppspelning * YouTube videospelare * Kalender och kontakter som fas med datorn * Klocka och applikationer räknare * Tillgång till iTunes Music Store via WiFi * Dock och hörlursanslutningar iPod touch också kostar ungefär lika mycket som en iPhone eller en iPod classic, men var och en av dessa enheter har avsevärt olika funktioner och möjligheter. Här är en neddragning av kostnaderna:

* iPod touch: $ 229 för 8 GB, 299 $ för 16 GB, 399 $ för 32 GB

* iPhone: $ 199 för 8 GB eller 299 $ för 16 GB, plus kostnaden för en mobiltelefon serviceplan * iPod classic: $ 249 för 120 GB * iPod nano: $ 149 för 8GB, $ 199 för 16 GB * iPod Shuffle: $ 49 för 1 GB, 69 $ för 2 GB [källa: Apple]

det gäller lagringsutrymme, är iPod touch jämförbar med iPhone och iPod nano, även om det också kommer i en 16 GB-modellen. Det kostar ungefär lika mycket som iPhone, men det är betydligt dyrare än nano, som kostar mindre än $ 200. IPod touch har också mycket mindre lagringsutrymme än iPod classic, men deras priser är ungefär samma.

När du köper en iPod touch, kommer du inte nödvändigtvis få mer utrymme för musik och videor än du kommer med andra iPod-modeller. Du är i huvudsak betala extra pengar för WiFi kapacitet, en widescreen-skärm och en tryckkänslig användargränssnitt.

L�s mer om iPhone 5 release date och information om Apple iPhone 4S p� respektive News Blog site.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar