torsdag 18 juli 2013

Skillnaden mellan iPhone Apps och Apps iPad - Teknik - Mobiltelefoner


iPhone och iPad, som alla vet, är två mycket populära, storsäljande prylar från Apple. Den iPhone är en smart telefon som kan användas för att ringa samtal, skicka SMS och e-postmeddelanden, läsa böcker på, spela musik och video, surfa på Internet, och många fler. Antalet ansökningar som kan laddas ner och användas på iPhone är endast begränsad av dess lagring capacityand väskan av iPhone ägare. Vissa program (eller appar för kort) är gratis, medan andra kostar en viss summa, vanligtvis $ 1 eller $ 2 för de mest populära program. Å andra sidan, är iPad en mycket större surfplatta, som i huvudsak används för att ansluta nätet, läsa böcker och spela multimediafiler. I princip kan iPad göra alla de saker som iPhone kan, förutom att ringa och skicka textmeddelanden. (Det finns vissa iPad apps som inte tillåter att skicka texter, men med vissa begränsningar.)

Kort sagt, iPhone och iPad är ungefär samma i termer av vad de kan göra. Deras uppenbara skillnaden är att iPhone är en telefon, och IPAD är inte. Med andra ord, kan iPhone beand är primarilyused att ringa samtal, medan iPad är mer som en netbook eller bärbar dator. En annan skillnad som sticker ut är deras storlekar. Den iPhone har en 480.320 pekskärm, medan iPad har en mycket större en som mäter 1.024.768 pixlar. Titta på de båda enheterna, kan cirka sex iPhone-enheter placeras på ytan av en iPad.

Storleken Skillnaden är en viktig faktor i att jämföra iPad och iPhone apps. Praktiskt taget alla iPhone apps (utom de för att ringa samtal) kan laddas ned på iPad. De apps fungerar ungefär samma förutom att de kommer att verka större för att passa den större iPad pekskärm. Men inte alla apps avsedda för iPad kommer att arbeta på mindre iPhone. Apps som är infödda till iPad använder mer detaljerat för att dra nytta av den större pekskärm rymden. Om dessa program skulle kunna krympas på mindre iPhone-skärmen, de skulle se ut som greatin faktum, kan de lika gärna vara oläslig. Detta är anledningen till nativa iPad-programmen inte kan laddas ner till en iPhone. Men, bara för att göra en sak klar, kan det omvända ske: de flesta iPhone apps kan laddas ner och användas på en iPad .

Exempel på infödda iPad apps som brukar fungera på iPhone är tidningen och apps tidningen. På iPad, ser en tidning spridning stor och är mycket läsvärd. Men tänk samma på en iPhone-skärmen. De bilder och text i en tidskrift eller tidningsartikel brukar helt enkelt plats på mindre utrymme.

Kan man säga då att apps är bättre på iPad än på iPhone? Detta är nära sanningen, men det är inte riktigt där ännu. Även om det är sant att praktiskt taget alla iPhone apps kan migrera till och fungera väl på iPad, är en estetisk förlust i processen. Apps som är inbyggt i iPhone, när den visas i ett utvidgat sätt på iPad, ser mindre skarpa, mer pixelated. Man kan se ojämna kanter och suddiga delar på grafiken i dessa program. Denna naturligt resultat av att utvidga eller dubblera grafik ursprungligen komponerat för en mindre skärm. Denna effekt kallas pixel fördubbling.

att korrigera pixel fördubbling, är iPad användaren ges möjlighet att visa en native iPhone app i sin ursprungliga, mindre storlek. Således, på iPad kommer app upptar nästan hälften av skärmen. För vissa inhemska iPhone apps, finns det också en möjlighet att ladda ner en högre upplösning version. Med detta ser appen stort på iPad som det gör på iPhone. p Det finns också program som har både iPad och iPhone-versioner. Användaren har helt enkelt att ladda ner rätt version för att njuta av de apps med alla sina grafik och funktioner intakta.

L�s mer om iPhone 5 release date och information om Apple iPhone 4S p� respektive News Blog site.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar