tisdag 23 juli 2013

Previsualization Software - Datorer - Mjukvara


Jag hade nyligen att slå ut ett antal storyboards och element PREVIS, så engagerade i en lite undersökning om tillgängliga paket -

Storyboards ofta kallas "revisualisation eller PREVIS och kan vara någon praxis som försöker visualisera scener i en film innan inspelningen påbörjas.

Den största fördelen med previsualization är att det tillåter chefer att testa distinkt stadieindelning och konst val riktning utan att behöva bära kostnaderna för den faktiska produktionen.

Storyboards kan innehålla musik, ljudeffekter och dialog för att noggrant PREVIS känslan av redigerade sekvenser, därför att de ofta används i komplexa eller knepiga scener som involverar stunts och specialeffekter.

Min analys visade att PREVIS programvara ungefär är uppdelad mellan tre områden:

2D, 3D och karaktär / miljö stil och design.

2D produkterna kan anses vara en digital modell av konventionell storyboarding - de erbjuder inte upp kameran flyttar eller karaktär rörelse inom en tidslinje . p Alla 3D-valen har 2D ordinarie storyboard val, men kommer också att möjliggöra manipulering av tecken i tid och rum: kan kamerans variationer utformas och ändras .

Inte särskilt många av de 3D-paket är skapade för att fungera i realtid (ganska mycket) för att se till att en regissör / operatör kan göra förbättringar i farten med en liten mängd rendering vänta. Dessa system bygger karaktärer och miljöer som kan sakna i komplicerade detaljer och texturer, trots detta snabbt utvecklas.

3rd typ av grupp är inriktad på miljö och karaktär design. I trots av deras förmåga att göra tidslinje animation och kamerarörelsen det är faktiskt inte troligt dessa särskilda program kommer att utnyttjas för on-set storyboard PREVIS grund av deras render motorer som planeras för hög res slutprodukt, ändå kan de vara mycket användbart för fullständig detalj figur utveckling, dräkt, och inställningar helt enkelt på grund av dessa höga bildupplösning gör.

Jag ska göra ett försök att bestämma och kategorisera några av de bäst säljande paket som finns tillgängliga vid tidpunkten för publicering.

Storyboard Quick'Storyboard Quick 'kan ses som en traditionell storyboard program, helt enkelt eftersom det inte använder 3D-bilder. På grund av detta, det är super lätt för att lära. Dessutom är gränssnittet okomplicerad. Det är lätt att sätta på valfri plats foton, vilket mycket väl kan vara bättre än den ganska "barnslig" clip ingår konstverk.

Google SketchUp'Google SketchUp 'äger inte tidslinjeanimering även pro alternativet ingen inbyggd dynamiska egenskaper eller begränsad animation inom scenen, med det sagt att det är en enorm bit av fri programvara som har en enorm tjänst online community och gratis modeller . Det är jättekul också. Det grafiska användargränssnittet är relativt lätt att förhandla.

Toon Boom Storyboard Pro'Story Board Pro "från Toon Boom är verkligen en helt annan produkt från andra 2D storyboard programvara som anges i denna dok. Istället för att anställa ClipArt och importerade texturer Storyboard Pro är verkligen en mäktig ritning produkt, idealisk för att anställa en penna tablett interface-så i fall du inte kan rita det kommer att vara tillrådligt att hålla sig borta. Om du kan dra då GUI är mycket bra, vilket gör det möjligt för extremt snabb färg och markeringar borste,

Storyboard Artisti tror varumärket av detta program är en touch förvirrande eftersom det är mycket mer än en tvådimensionell gammaldags storyboard gränssnittet. Detta program låter dig spela med 3-d animatics, verbal synkronisering animation och verkar ha top notch tredimensionell ClipArt och modeller som redan byggt i.

Frameforge PREVIS studio'FrameForge Previz studio "har snabbt blivit branschens vardag på-set produkt för styrelsen att ändra 3D storyboards i (nästan) realtid kommer det att mata omfattande tidslinjeanimering och blanda en mängd olika kamerainställningar rörelser.

E gräns poser 8Poser är en mycket exakt datorprogram som möjliggör enkel och snabb karaktär utveckling, som sysselsätter ett stort utbud av 3 dimensionella teman och öppna tillägg källkod. Det möjliggör en skapare för att snabbt integrera tredimensionella figurer in i någon form av animation, animatic eller stillbild.

Vue 8'Vue "är ett mycket anmärkningsvärt, nisch programpaket som använder mallar för att producera miljöer som kan användas för full-res matt målningar. Det har nyligen använts på Avatar och Indiana Jones 4 för att skapa djungel omgivning.

Hitchcock Storyboard Composer för iPhone / iPod touch plattform Bara kryper in på slutet av min PREVIS utredning är Cinemeks 'Hitchcock storyboard kompositör "för iPhone / iPod Touch (behov kamera). Du förvärvar bara scenerna i kameran och använda programvaran för att manipulera inramning, flöde och tid för skotten i din storyboard. Trots den lilla gränssnittet översyn och åsikter har varit gynnsam, ändå, om jag spenderar pengar på aktörer för att hjälpa mig med en fotografisk storyboard jag skulle sannolikt anställa en bättre stillbildskamera som skulle göra det möjligt för skärpedjup och alternativ belysning. Som sagt, jag är säker på massor av människor kommer att finna det ett särskilt användbart verktyg.

previsualization SocietyLastly det är värt att titta på den nyligen bildade previsualization Sällskapet för mer djupgående info: De förespråkar tillämpningen av PREVIS i flera grupper runt om i världen genom att främja effektiva applikationer och en medvetenhet om funktionerna i previsualization som ett samarbetsprojekt förhållningssätt och kommunikationsmetod.

L�s mer om iPhone 5 release date och information om Apple iPhone 4S p� respektive News Blog site.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar