onsdag 5 december 2012

Facebook utveckla sin egen smartphone - Teknik - Prylar och Gizmos


Webben är flytande med färska rykten om att Facebook utvecklar en ny telefon optimerad för den sociala nätverkssajten.

En teknik webbsida AllThingsD har rapporterat att Facebook är nära samarbete med HTC att göra telefonen, som med all sannolikhet kommer att bli en kunnig smartphone.

Inte första gången: - Det här är inte första gången som Facebook ryktas att arbeta på sin egen telefon. Ungefär ett år tillbaka, hade CNET rapporterade att Facebook var i samtal med de stora hårdvarutillverkare att komma ut med en smartphone. Men som smartphones började slå marknaden idrottsliga Facebook-specifika knappar avtog ryktena.

Om den senaste ryktet är att bli trodd, är Facebook ompröva alternativet att bygga en egen telefon. Facebook är en viktig del av nya Windows-telefoner också, eftersom de kommer med Facebook och Twitter integrerat i operativsystemet, så att du synkroniserar dina kontakter med dem på dina sociala nätverk.

Det återstår att se hur Facebook telefon kommer att klara sig på marknaden, då det redan finns starka aktörer som iPhone och Android.

Smartphone specifikationer: -. Enligt uppgift kommer smartphone att drivas av en anpassad version av Googles Android-operativsystem, och kommer att optimeras för att låta dig komma åt Facebook som du gör på datorer

Telefonen har en intressant kodnamn "Buffy" efter namnet på en populär tv-show om vampyrer. AllThingsD avböjde att avslöja några detaljer om de källor varifrån man fick nyheten. Den nya Facebook-telefon inte bara idrotten några Facebook-knappar, men kommer att erbjuda en unik Facebook upplevelse, med sociala nätverk inbyggt i hjärtat av enheten.

Det rapporterade också att Facebook tidigare hade varit i samtal med Samsung för att tillverka enheten, innan de slutligen nollställning i på HTC.

Valet gör verkligen meningsfullt. De senaste smartphones från HTC stabil, Salsa och Chacha, har dedikerade Facebook knappar och är uppenbarligen mer Facebook-vänlig än andra telefoner.

Motorola och INQ Mobile är andra mobila beslutsfattare som också har inkluderat Facebook knappar på sina telefoner. Ungefär ett år tillbaka, hade CNET rapporterade att Facebook var i samtal med de stora hårdvarutillverkare att komma ut med en smartphone. Men som smartphones började slå marknaden idrottsliga Facebook-specifika knappar avtog ryktena.

En unik Facebook erfarenhet: -. Enligt AllThingsD kommer den nya Facebook-telefon inte bara sport några Facebook-knappar, men kommer att erbjuda en unik Facebook upplevelse, med sociala nätverk inbyggt i hjärtat av enheten

Facebook är en viktig del av nya Windows-telefoner också, eftersom de kommer med Facebook och Twitter integrerat i operativsystemet, så att du synkroniserar dina kontakter med dem på dina sociala nätverk. AllThingsD har rapporterat att Facebook är nära samarbete med HTC att göra telefonen, som med all sannolikhet kommer att bli en kunnig smartphone.

Det återstår att se hur Facebook telefon kommer att klara sig på marknaden, då det redan finns starka aktörer som iPhone och Android. Båda dessa befintliga plattformar har bra stöd för Facebook.

Facebook och HTC avböjde att säga något om ryktet.

L�s mer om iPhone 5 release date och information om Apple iPhone 4S p� respektive News Blog site.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar