onsdag 9 juli 2014

Samsung Galaxy Nexus vs iPhone 4S - Teknik - Mobiltelefoner


Samsungs Galaxy Nexus påstås vara Android svar på iPhone 4S, och Android Ice Cream Sandwich är svaret på iOS 5 och Siri. Den IPhone 4s Farmville-app kommer med en stor 1,2 GHz processor och 1 GB RAM, på ytan gör det att låta bättre än iPhone och ganska jämnt matchade med Samsung Galaxy S2.The Nexus, men har kommit med en äldre GPU än den som används i Galaxy S2 och så att den inte ger riktigt samma grafiska prestanda som den bästsäljande Android av 2011. En ny dubbelkärnig GPU har också varit tippad som en av de bästa nya tillägg till iPhone 4s, som erbjuder det en oöverträffad nivå av grafisk prestanda. Att säga att vid användning av Galaxy Nexus vi upplevt lite fördröjning och det var mycket jämn gång.

En av de mest framstående saker om Galaxy Nexus är att den kommer med den nya Android 4.0 operativsystem. Detta OS lyckas ändra ett antal saker från Android Gingerbread och erbjuder ett mer omfattande system på ett antal olika sätt.

Den största förändringen på telefonen kommer med ansiktsigenkänning tjänsten. Detta tillåter användare att låsa och låsa upp sin telefon med hjälp av deras ansikten och fronten mot kameran. Detta är en innovativ stycke teknik för en telefon, men det har använts i datorer under en tid now.Face Lås erbjuder den mest ny metod för att låsa och låsa upp en telefon, och sitter vid sidan av mönster Lås upp som en av de många metoder som människor kan hålla sina Android-telefoner säker. Den IPhone 4s är fortfarande begränsad till en enkel bild för att låsa upp mekanismen och lösenord. Även Face Unlock förmodligen kan brytas lättare än ett fyrsiffrigt lösenord (genom att lura kameran med ett foto av ditt ansikte till exempel), det är verkligen en trevlig funktion för att visa upp för din friends.Ice Cream Sandwich också kommer med en ny font kallad Roboto. Detta typsnitt har utformats speciellt för mindre enheter med pekskärm, snarare än att bara vara en hang-over från tidigare stationära datorer. Hörnen är mer rundade, och det är mycket lättare att läsa på mindre skärmar som finns på smartphones.The andra mest framträdande nyhet i Ice Cream Sandwich är Android Beam. Det här är ett datadelning funktion som fungerar på Near Field Communication (NFC), så att du kan dela musik, videor, webbsidor och kontaktuppgifter med andra Android-användare, helt enkelt genom att knacka två telefoner together.While det nya teckensnittet, Face Lås och Android Beam får inte ta tag alla rubriker på samma sätt som Siri är på Iphone 4, de lägger en hel del att Android och kommer att vara mycket fördelaktigt för de flesta användare på en daglig basis. Android Beam enbart är en funktion som kommer att förändra hur människor använder sina smartphones, men Siri är osannolikt att ha långt liv förutom telefonanvändare med synen difficulties.On hårdvaran sidan av saken, kommer Galaxy Nexus med en utmärkt kamera. Även om detta kanske inte är 8 megapixel som kameran på iPhone 4S, det delar Apples telefonens noll slutarfördröjning - så att du kan fånga den bild du ser när du trycker på kamera button.Like iPhones kamera, den imponerande sak här är inte det megapixel räkna. Något större än 5 megapixlar är inte sannolikt att märkas av de flesta dagliga användare, och har ingen betydelse för kvaliteten. Apple och Samsung har både satsat mycket resurser på att producera högkvalitativa kameror, snarare än att bara försöka dra en snabb en med en hög bildupplösning.

Nexus kamera erbjuder 720p video, vilket inte är riktigt lika vattnas i munnen som 1080p från IPhone 4s. Men återigen, kommer 720 att vara en tillräckligt bra kvalitet för många människors vardagliga behov.

Den mest märkbara sak om Galaxy Nexus är dess skärm. Det är mycket stor på 4,65 inches och verkligen ser fantastiskt som det är en Super AMOLED HD-skärm. Galaxy Nexus har den högsta upplösning på någon smartphone ännu released.However, gör IPhone 4s erbjuder ett skarpare bildkvalitet som den kommer med en mindre 3,5-tums skärm. Detta är samma Retina Display som finns på Iphone 4, och har egentligen inte ändrats. Skärmen gör nytta av den extra ström från GPU, men vissa människor kan känna sig lite låt ned av bristen på förbättringar görs till hardware.The mindre skärmen gör IPhone 4s en bekvämare telefon för många, men Galaxy Nexus är faktiskt förvånansvärt bekvämare att hålla än du skulle föreställa dig. Den större skärmen döljs av den böjda karaktär av telefonens kropp, vilket gör det verkar mycket mindre än du förväntar dig från att läsa om det på paper.In gäller hårdvara, varken Galaxy Nexus eller IPhone 4s erbjuder något drastiskt nytt. Den IPhone 4s använder sig av en hel del av den hårdvara som redan fanns på plats i Iphone 4 och Samsung har producerat andra telefoner med mer imponerande spec sheets.The programvara är där dessa två telefoner är att placera alla sina betoning, och där två telefoner konkurrerar egentligen. Siri är att ta tag en hel del rubriker, men det är troligt att många människor kommer att återgå till en mer bekant sätt att använda sina telefoner i tid, medan en del av funktionerna i Ice Cream Sandwich, som Android Beam, kan ha mer långtgående inflytande .

L�s mer om iPhone 5 release date och information om Apple iPhone 4S p� respektive News Blog site.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar